Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Boczek Wędzony klasyczny 300g z Wiejskiej Wędzarni ze Skurpi tradycyjny swojski wyrób - jak dawniej

Trzy Wędzarnie - Zakiszeni

Opinie

Liczba ocen: 11
Oceń i opisz

Wędzonki swojskie są zdrowe, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.

Wędzony boczek według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacuum".

Przejdź do pełnego opisu
Cena 19,50 zł
zestaw
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 17,90 zł - Paczkomaty IN POST

| od 250,- dostawa GRATIS.

Kod produktu: 283

Udostępnij

Opis

Klasyczny Boczek Wędzony i Parzony


Boczek z Wiejskiej Wędzarni ze Skurpi – wędzony naturalnym drewnem i parzony, jak dawniej.
Tradycyjny swojski wyrób, aromatyczny i soczysty, przywodzący najlepsze wspomnienia wyrobów u dziadków.

To klasyczny boczek BEZ WZMACNIACZY SMAKU i innych dodatków chemicznych – jak dawniej, tylko z naturalnych składników.

Jest prawdziwym boczkiem wędzonym, a nie substytutem, który smakiem imituje tradycyjne receptury za pomocą chemii i wzmacniaczy smaku.


Skład

  • Boczek wieprzowy z chowu tradycyjnego u rolnika

  • Przyprawy naturalne


Cechy produktu

  • Przerosty naturalnego tłuszczu:

    1. Nośnik niepowtarzalnego smaku i soczystości

    2. Ułatwia rozpuszczanie i przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczu

  • Brak sztucznych dodatków

  • Idealny do kanapek, jajecznicy, żurku, po upieczeniu jako chipsy

  • Szczególnie polecany dla diety KETO

  • 1 kg produktu powstaje z około 1,1 kg boczku, który podczas wędzenia zyskuje intensywniejszy smak i wartości odżywcze

  • W przeciwieństwie do przemysłowego boczku nie pryska wodą na patelni


Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna: 1323 kJ / 319 kcal

  • Tłuszcz: 27 g

    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 12 g

  • Węglowodany: 0,5 g

    • w tym cukry: 0,5 g

  • Białko: 19 g

  • Sól: 1,2 g


Przechowywanie i transport

  • Produkt pakowany próżniowo („vacuum”)

  • Wysyłka ze świeżego wędzenia (od wtorku do czwartku)

  • Po otwarciu: w lodówce; plastry – najlepiej spożyć w ciągu 3 dni, kawałek – nawet tydzień

  • Najlepsze przechowywanie: otwarty pojemnik lub papier spożywczy dla delikatnego „oddychania” produktu


O naszych staropolskich smakach z Trzech Wędzarni

  • Produkty pochodzą z małych, rodzinnych wędzarni, pielęgnujących tradycyjne receptury

  • Ręczne nadziewanie w naturalne jelita

  • Suszenie i wędzenie w komorach opalanych drewnem bukowym, olchowym lub owocowym

  • Każde 100 g wytwarzane z minimum 110 g mięsa, w produktach dojrzewających nawet do 168 g


  • Wędliny naturalnie wytwarzane, bez chemii, barwników i polepszaczy smaku

  • Produkty dla każdego gustu – od rustykalnych po delikatniejsze smaki, dla dorosłych i dzieci

  • Tradycja, pasja i szacunek do lokalnych polskich receptur



Dziękujemy, że wybieracie mądrze i naturalnie, czerpiąc z lokalnych polskich tradycji i wspierając rozwój małych, lokalnych społeczności.

Lokalnie – smaczniej i naturalnie…


 

Produkt dnia