OCET JABŁKOWY Z NASZEJ TŁOCZNI
Ocet jabłkowy - antybakteryjny, przeciwzapalny, wzmacniający odporność
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
OCET JABŁKOWY Z NASZEJ TŁOCZNI
Ocet jabłkowy - antybakteryjny, przeciwzapalny, wzmacniający odporność
Octy są znane od wieków, ale podobnie, jak kiszonki nadal niedoceniane. Zastosowanie octu jabłkowego i innych octów owocowych w kuchni i medycynie było znane już 5 tysięcy lat p.n.e.
Czym wyróżnia się nasz ocet?
W naszym sklepie zaopatrzycie się w ocet jabłkowy wysokiej jakości z lokalnych jabłek i z naszej przydomowej tłoczni. Nasz ocet jest niefiltrowany, niepasteryzowanego, z żywym osadem, powolnie dojrzewający. Fermentowany naturalnie z całych jabłek najlepszych, smacznych, lokalnych odmian.
Ocet jabłkowy - jak stosować?
Wystarczy 1-2 łyżki stołowe octu raz lub dwa razy, aby poczuć jego dobroczynne właściwości. Dla zwiększenia walorów smakowych można dodać troszkę miodu.
Ocet jabłkowy - właściwości i zastosowanie
- Ma działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i wzmacniające odporność;
- Z powodzeniem jest stosowany w detoksykacji;
- Udowodniono, że zmniejsza ryzyko miażdżycy;
- Pomaga zbić i utrzymać niski poziom cukru we krwi;
- Łagodzi zmęczenie, stosowany jest też w leczeniu anemii;
- Poprawia aktywność mózgu i samopoczucie;
- Łagodzi zgagę i refluks, walczy z problemami jelitowymi i zaparciami;
- Pomaga w stanach zapalnych gardła, kaszlu, przeziębieniu;
- Wiele zastosowań również w kosmetyce i pielęgnacji ciała.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, czym wspieracie rozwój małych, rodzimych społeczności.
Zakiszeni.pl - producent zakwasów z własną tłocznią | sklep internetowy zakiszeni.sklep.pl | sklep z wędlinami, serami, pieczywem, zakwasami "Trzy Wędzarnie" - Płock, Tysiąclecia 10c.