
- > ZAKWASY TŁOCZONE W BUTELKACH
- > ZAKWASY W KARTONIE "BAG in BOX"
- > ZESTAWY
- > OCET JABŁKOWY
- > SOKI OWOCOWE TŁOCZONE 100%
- > SERY KORYCIŃSKIE, PODPUSZCZKOWE, DOJRZEWAJĄCE
- > SERY ŻÓŁTE, CHEDDAR, GOUDA, WĘDZONE, SERABIO, GOLISZEW
- > SERY KOZIE ZAGRODOWE "NAD AREM"
- > SERY KOZIE FARMERSKIE "KOZIEŁAWY"
- > WĘDLINY TRADYCYJNE, SWOJSKIE, SZYNKI, KIEŁBASY
- > WĘDLINY Z DZICZYZNY KLASY PREMIUM
- > SALCESON, PODROBY, SMAROWIDŁA, PASZTETY, SŁONINA
- > MUSZTARDY, CHRZANY, KETCHUP, SOSY
- > POWIDŁA BEZ CUKRU, GALARETKI
- > PRZYPRAWY, ZIOŁA
- > REGIONALNE SŁODYCZE
Nowości

OCET JABŁKOWY DOMOWY Łowickie Sady 500 ml, Niefiltrowany, Niepasteryzowany, Żywy osad
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
"Łowicki domowy ocet jabłkowy" wcześniej był w wersji BIO z certyfikatem ekologicznym...
Teraz w składzie nic się nie zmieniło, ale zrezygnowaliśmy z opłacania certyfikatu, ponieważ dla nas to był bardzo duży koszt. Rocznie certyfikacja to wydatek około 4 tysięcy złotych tylko dla tego jednego produktu. To w przypadku manufaktury jaką jest nasza tłocznia powoduje, że musielibyśmy sprzedawać ocet co najmniej 10,- zł drożej.
I dla Państwa i dla nas byłoby to nieekonomiczne oraz nie byłoby ekologiczne.
Jak najprościej stosować ocet jabłkowy i wykorzystać jego cenne właściwości w codziennej diecie?
Jego zastosowanie w kuchni i medycynie było znane już 5 tysięcy lat p.n.e.
Zalecane stosowanie (1-2 razy dziennie) i najlepiej 1-2 łyżki stołowe rozcieńczyć w szklance letniej lub lekko ciepłej wody i wypijać na 15-30 minut przed lub po posiłku.
Można dodać miodu dla smaku oraz zwiększenia walorów prozdrowotnych.
Oczywiście kolejną najbardziej praktyczną radą jest zastąpienie nim octu spirytusowego, który jest szkodliwy dla naszego organizmu.
Ocet jabłkowy chociaż jest niepasteryzowany to jego minimalna trwałość w temperaturze pokojowej wynosi 12 m-cy, a po otwarciu najlepiej przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 6 m-cy.
Niefiltrowany, Niepasteryzowanego, z Żywym osadem, powolnie Dojrzewający, Fermentowany naturalnie z całych jabłek najlepszych, smacznych, lokalnych odmian.
W tradycyjnych recepturach Księstwa Łowickiego oraz rodzinnych zapiskach znaleźliśmy produkty pozwalające łatwo wzmocnić odporność i uniknąć problemów zdrowotnych.
Dlatego jesteśmy: „Zakiszeni.pl na punkcie owoców i warzyw!"
W fermentacji używamy tylko lokalnych upraw, co gwarantuje korzyści dla Ciebie i zdrowia Twoich bliskich.
Prosty, zdrowy skład: OCET 5% z jabłek, starych, polskich odmian.
Ocet został wyprodukowany metodą naturalnej fermentacji z całych jabłek najwyższej jakości.
Nasz produkt jest naturalnie mętny, niepasteryzowany i niefiltrowany dla zachowania wszystkich cennych właściwości octu jabłkowego.
Obecność osadu jest zjawiskiem typowym, pożądanym i potwierdzającym walory octu domowego.
Jako, że ocet sam jest konserwantem to przed otwarciem można przechowywać go wiele miesięcy w temperaturze pokojowej, a po otwarciu w lodówce.
W trakcie przechowywania zachodzi naturalny proces dojrzewania octu jabłkowego.
Właściwości i zastosowanie octu jabłkowego:
⊕ Ma działanie antybakteryjne, przeciwzapalne i wzmacniające odporność;
⊕ Z powodzeniem jest stosowany w detoksykacji;
⊕ Udowodniono, że zmniejsza ryzyko miażdżycy;
⊕ Pomaga zbić i utrzymać niski poziom cukru we krwi;
⊕ Łagodzi zmęczenie, stosowany jest też w leczeniu anemii;
⊕ Poprawia aktywność mózgu i samopoczucie;
⊕ Łagodzi zgagę i refluks, walczy z problemami jelitowymi i zaparciami;
⊕ Pomaga w stanach zapalnych gardła, kaszlu, przeziębieniu;
⊕ Wiele zastosowań również w kosmetyce i pielęgnacji ciała.
Jest organicznym źródłem cennych antyoksydantów, bogatym w witaminy C, B oraz biotyny, kwas foliowy, fosfor, sód, potas, magnez i żelazo.
Ocet jest niefiltrowany i dlatego na dnie znajdziesz naturalny osad owocowy.
Jest źródłem żywych kultur bakterii i aktywnych enzymów, a u góry może rozwinąć się biały kożuszek tzw. „Matka”, czyli znak, który potwierdza, że ocet jest ciągle żywy i cały czas przebiega w nim proces dojrzewania.
Zachęcamy do zakupu, aby skorzystać z walorów procesu naturalnej fermentacji.
Wybierając wśród produktów dostępnych na rynku prosimy zwracać uwagę, aby produkty były lokalne.
Czy wiesz, że odporność zaczyna się w jelitach?
"Łowickie Sady" budują dobre bakterie w jelitach, które dbają o nasze zdrowie. Wszyscy przecież znamy pochodzące od naszych przodków powiedzenie: „Jesteś tym co jesz!”
A przecież tradycja i płynące z niej przysłowia są mądrością narodów.
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Koszty dostawy
Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Produkty powiązane
Ser Kozi Dojrzewający „krojony z krążka”

Delikatny ser podpuszczkowy dzięki dojrzewaniu staje się serem twardym typu gouda, a dojrzewa w dojrzewalni na drewnianych półkach. Do powstania 1 kg sera potrzebujemy 10 litrów mleka koziego. W postaci „kawałków krojonych z krążka” lub w plastrach jest doskonały. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła Śliwkowe BEZ CUKRU WĘGIERKA 340g z 1,2kg owoców

Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła z WIŚNI 100% 350g z 1kg owoców oraz inne wyborne smaki

Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła CZEREŚNIOWE BEZ CUKRU 330g z 1kg owoców

Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła z AGRESTU 260g ze 100% owoców

Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła z CZARNEJ PORZECZKI 100% 340g z 900g owoców

Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser PLEŚNIOWY "Szlachcic", Ślesiński dojrzewający ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

Ser PLEŚNIOWY podpuszczkowy, dojrzewający. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni i są wytwarzane zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła Śliwkowe z Płatkami Róży BEZ CUKRU 340g z 1,2kg węgierki

Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła Śliwkowe z RUMEM bez cukru 340g z 1,2kg węgierki

Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Cebula Smażona 50g - Symfonia Smaku

To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Lubczyk 25g - Symfonia Smaku

To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Majeranek 50g - Symfonia Smaku

To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pieprz czarny, ziarno 50g - Symfonia Smaku

To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pieprz kolorowy, ziarno 50g - Symfonia Smaku

To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Przyprawa do ziemniaków 50g - Symfonia Smaku

To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Warzywa suszone 100g - Symfonia Smaku

To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Zioła prowansalskie 50g - Symfonia Smaku

To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Boczek z PIECA - Pieczyste naturalne bez Peklosoli, bez GMO oraz bez konserwantów.

Pieczony boczek wieprzowy z dodatkiem ziół - bez azotynu sodu (bez peklosoli).
Pieczyste z boczku, marynowanego w kąpieli soli jodowanej połączonej z wywarem ziół i przypraw, posypany naturalnymi przyprawami, pieczony pod przykryciem w piecu...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Karkówka z PIECA - Karczek - Pieczyste - tradycyjnie bez konserwantów.

Pieczona karkówka wieprzowa bez azotynu sodu (bez peklosoli).
Pieczeń z karkówki marynowanej przez okres 7 dni w kąpieli soli jodowanej połączonej z wywarem ziół i przypraw wg własnej receptury, posypana naturalnymi przyprawami zwinięta i pieczona pod przykryciem w piecu...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kiełbasa Jałowcowa, Podsuszana od rzeźnika z wędzarni ze Skurpi, jak dawniej tradycyjny swojski wyrób.

Wędlina wieprzowa, wędzona, pieczona, suszona około 30 dni.
Wędlina z szynki, z dodatkiem boczku świnki, marynowana na sucho przez okres 48 godzin, w przyprawach skomponowanych według własnej receptury, wędzona gorącym dymem około 4 godziny, pieczona w jednym cyku, suszona 30 dni do uzyskania odpowiedniej wilgotności...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kaszanka cienka gryczana "Dorotka" ze Skurpi bez konserwantów.

Parzona kaszanka gryczana wyprodukowana w małej przetwórni na Mazurach – w Masarni Skurpie...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Kozi dojrzewający z czarnuszką ok. 220g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający.

Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Kozi dojrzewający z orzechem włoskim ok. 220g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający.

Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Kozi dojrzewający z Kozieradką ok. 220g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający.

Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Kozi dojrzewający z POMIDORAMI ok. 220g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający.

Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Kozi BOSY ANTEK ok. 220g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający na wzór gruzińskiego sera Imeretyńskiego.

Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Smalec z Gęsi - w słoiku 170g - bez alergenów, bez barwników, bez cukru, bez glutenu, bez wzmacniaczy smaku

Wytapiany z gęsiego sadła w szklanym słoiku 170g.
Znalazł on nie tylko zastosowanie w kuchni, ale dzięki właściwościom leczniczym i zdrowotnym stanowi element domowych sposobów na schorzenia. Co ważne, smalec gęsi ma wiele wartości odżywczych.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KRÓWKI z Bacówki 200g w metalowym pudełku, wytwarzane ręcznie na maśle bez dodatku tłuszczów roślinnych

Słodkie, ręcznie robione krówki zapakowane w eleganckim metalowym pudełku. Krówki z Bacówki nie zawierają barwników ani sztucznych aromatów, wytwarzane są na maśle, bez dodatku tłuszczów roślinnych...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KRÓWKI z Bacówki NA WAGĘ, wytwarzane ręcznie na maśle bez dodatku tłuszczów roślinnych

Słodkie, ręcznie robione krówki zapakowane w elegancki kartonik. Krówki z Bacówki nie zawierają barwników ani sztucznych aromatów, wytwarzane są na maśle, bez dodatku tłuszczów roślinnych. Produkowane w Polsce
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
CEBULA KARMELIZOWANA DO MIĘS I SERÓW 200G BACÓWKA

Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest czerwona cebula karmelizowana doskonała do mięs...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
SALSA PAPRYKOWA 200G BACÓWKA

Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest SALSA PAPRYKOWA w słoiku, doskonała do mięs i serów...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KETCHUP DLA DZIECI 200G BACÓWKA

Polecamy nie tylko dla dzieci, ale dla wszystkich lubiących bardzo łagodne smaki ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
SOS CZOSNKOWY 240G BACÓWKA

Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest sos czosnkowy w słoiku, doskonały do mięs, pizzy ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
MUSZTARDA FRANCUSKA JAŚNIE PANA 250G BACÓWKA

Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest musztarda francuska w słoiku, doskonała do mięs, wędzonek...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
CHRZAN TARTY PREMIUM 180G BACÓWKA

Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest chrzan tarty w słoiku, doskonały do mięs, wędzonek...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser krowi Wędzony "ZBÓJNIK" 300g, GOLISZEW, A'LA włoski, podpuszczkowy.

Nasz nowy w rodzinie ser krowi wędzony "Zbójnik" brat Boryny, Jagny, Antka, które też trzeba spróbować ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser ANTEK, GOLISZEW, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy.

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z Gloliszewa, a wśród nich krowi wędzony "Zbójniczek" młodszy brat "Zbójnika" oraz Boryna, Jagna, Antek, a także Maślany ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser MAŚLANY - Butterkase GOLISZEW, SER KETO, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy.

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z Gloliszewa, a wśród nich krowi wędzony "Zbójniczek" młodszy brat "Zbójnika" oraz Boryna, Jagna, Antek, a także Maślany ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser z Suszonymi Pomidorami i Czosnkiem, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwatów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser z ZIARNAMI (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam), SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwatów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Cheddar z cebulką 300g, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów.

Ser Cheddar z cebulką - poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich ser Cheddar, ser Gouda, ser Szwajcar, ser Salami oraz sery dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser SZWAJCAR 300g, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający bez barwników, bez konserwantów.

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser SALAMI, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający, bez barwników, bez konserwatów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser GOUDA 300g, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający, bez barwników, bez konserwantów.

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser z suszonymi pomidorami i czosnkiem w plastrach 125g, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser z ZIARNAMI w plastrach 125 g (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam), SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z czarnuszką 300g, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE.

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński naturalny 300g, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE.

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z pomidorem, czosnkiem i bazylią 300g, podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE.

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z czosnkiem niedźwiedzim 300g, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE.

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z tłuczonym pieprzem i świeżym czosnkiem 300g, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE.

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński wędzony 300g, podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE.

Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser BIO Tylżycki - Plastry 125g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Cheddar BIO - Plastry 125g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Ser Cheddar Bio - Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich ser Cheddar, ser Gouda, ser Szwajcar, ser Salami, oraz sery dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser BIO Mocarz - Plastry 125g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser BIO Gouda - w kawałku 200 g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser BIO Maasdam - w kawałku 200 g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Cheddar Red BIO - w kawałku 200 g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Ser Cheddar Red BIO w kawałku - poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich ser Cheddar, ser Gouda, ser Szwajcar, ser Salami oraz ser dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Polędwica Dojrzewająca - tradycyjna wędzonka z Podlasia - bez wzmacniaczy smaku

Surowa wędzonka wieprzowa, wędzona zimnym dymem, długo dojrzewająca, naturalnie suszona.
Wyrabiane z najlepszego gatunkowo schabu, dwutygodniowy proces dojrzewania powoduje znaczną utratę na wadzę nawet do 30%. Podsuszane ale nie odparzane....
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
BURAKI TARTE MARYNOWANE 290 G BACÓWKA

Polecamy BURAKI TARTE MARYNOWANE w słoiku.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KONFITURA Z ROKITNIKA POSPOLITEGO 200G BACÓWKA

Polecamy Konfiturę z rokitnika pospolitego w słoiku.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kiełbasa Pieczona z JELENIA i Dzika 250g, 100% DZICZYZNY certyfikowanej z polskich lasów - 40 lat tradycji.

Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kiełbasa CHORIZO z DZIKA 200g, 100% DZICZYZNY certyfikowanej z polskich lasów - 40 lat tradycji.

Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Zestaw PODROBÓW WIEJSKICH 0,9kg od rzeźnika: 300g salceson jasny + 300g kaszanka gruba + 300g kaszanka cienka.

Idealna paczka to zestaw naszych WYROBÓW wiejskich.
Staropolskie wędliny to salcesony, kaszanki oraz wędzonki wędzone naturalnym dymem. Dlatego mają tak dużą zawartość mięsa oraz wyjątkowy smak...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
BURAKI PASKI MARYNOWANE 290 G BACÓWKA

Polecamy Buraki paski marynowane w słoiku.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kiełbasa z DZIKA w SŁOIKU 165g - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.

Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane ponad 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Cheddar RED z JALAPENO 300g, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów.

Ser Cheddar z Jalapeno - poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich ser Cheddar, ser Gouda, ser Szwajcar, ser Salami oraz sery dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Smalec z DZIKA w SŁOIKU 155g - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.

Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane ponad 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
MAJONEZ 240G BACÓWKA

Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest majonez w słoiku, doskonały do mięs, pizzy ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
PASZTET Z GĘSINĄ W SŁOIKU 180 G BACÓWKA

Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest pasztet z gęsiną bez dodatku substancji konserwujących.
Kabanosy Pieczone z Wędzarni W Polu, staropolska receptura Trzy Wędzarnie.

Kabanosy Pieczone, czyli...
przez podpieczenie stają się bardziej trwałe, aromatyczne o wyjątkowym smaku. To jeden z naszych największych przebojów - BESTSELLER...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
ŻUR na zakwasie 500g, bez konserwantów Bacówka Tradycyjne Produkty.

Polecamy tradycyjne przetwory z BACÓWKI ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
SŁODKA NOWOŚĆ: Krówki Ślesińskie z Serem Hrabiny ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.

SŁODKA NOWOŚĆ: Krówki Ślesińskie z Serem Hrabiny - ręcznie robione, ręcznie krojone.
Składniki: mleko krowie, cukier, masło, Ser Hrabiny 6,5% [mleko, sól, bakterie, podpuszczka]...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kabanosy Czosnkowe z JELENIA 160g - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.

Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kabanosy Pieprzowe z DZIKA 160g - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.

Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pasztet z SARNY 185g w SŁOIKU - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.

Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła Mirabelkowe 260 g - przetarte, kremowe, słodko kwaskowe ze starej odmiany mirabelki.

Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ewa S.
Witam, jak dobrze, że polscy, mali sadownicy wracają do swoich tradycji i robią produkty, których może nam zazdrościć cały świat. Jabłka to nasz skarb narodowy, źródło zdrowia i młodości... A ten ocet to poezja i trzeba go mieć w każdej kuchni. Ja regularnie piję z wodą rano i czuję się wspaniale, a miałam problemy z opuchniętymi nogami. Polecam wszystkim!