Producenci

ZAKWAS Z BURAKÓW, ZAKWAS Z SELERA - W BUTELKACH, Z WŁASNEJ TŁOCZNI SOKÓW

Podwójne korzyści zdrowotne - nie tylko zlewamy zakwas z kiszonki, ale również wyciskamy sok z kiszonych warzyw

 

ZAKWAS Z BURAKÓW, ZAKWAS Z SELERA - W BUTELKACH, Z WŁASNEJ TŁOCZNI SOKÓW

Czym wyróżnia się nasz zakwas?

Posiadamy własne tłocznie soków w Goleńsku koło Łowicza. To właśnie dzięki tłoczniom, nie tylko zlewamy zakwas z kiszonki, ale również wyciskamy sok z kiszonych warzyw. Taka receptura pozwala przyswoić w 15 minut nawet 96% witamin. W przypadku świeżych warzyw jest to zaledwie 18% w 4-5 godzin. 

Nasze zakwasy naturalnie, smacznie i zdrowo wzmacniają odporność, oczyszczają organizm. Nazywamy je naszymi "lokalnymi super food", ponieważ:

1. Surowce pochodzą z lokalnych gospodarstw i produkowane są z pasją do natury i tradycji;

2. Kisimy i tłoczymy dla lepszej przyswajalności wszystkich cennych wartości = PODWÓJNA SIŁA: ZAKWAS + SOK wyciskany z naturalnej kiszonki;

3. Dzięki bezpośredniemu tłoczeniu soku i zakwasu 100% NFC przyswajamy w 15 minut nawet 96% witamin. Liczby te pokazują, że cena za nasz tłoczony zakwas wcale nie jest wysoka.

W naszej ofercie znajdziecie prawdziwe zakwasy z buraka, ogórków, selera, buraka w połączeniu z selerem, a także soki z kiszonej kapusty. Zakwas sprzedajemy w szklanych butelkach - w wersji mniejszej 330 ml i większej 750 ml. 

Dlaczego warto pić zakwas?

Zakwasy m.in. wzmacniają odporność, regulują układ pokarmowy, poprawiają pracę jelit, wspierają florę bakteryjną, są źródłem witamin i mikroelementów, wspomagają organizm przy antybiotykoterapii. Zakwas z buraka jest nieocenionym źródłem żelaza, od lat polecany jest przy anemii. Zakwas z selera natomiast dobroczynnie wpływa na nerki. W sprzedaży dostępne są również zakwasy z buraka i zakwasy z selera w większych opakowaniach - tzw. bag in box.

Zakwas z buraka, zakwas z selera - jak stosować? Czy zakwas można przedawkować?

Nasze zakwasy należy pić przed posiłkiem - zazwyczaj 15 - 30 minut. W jakiej ilości? Najlepiej 100 ml dziennie, ale można śmiało więcej i częściej według własnych potrzeb i smaku - nie ma ryzyka przedawkowania:).

Jak przechowywać zakwas z buraka i z selera?

Minimalna trwałość naszych zakwasów to 6 miesięcy, po otwarciu zakwas należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni. 

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, czym wspieracie rozwój małych, rodzimych społeczności.

 

 zakiszeni.pl logo

 

Zakiszeni.pl - producent zakwasów z własną tłocznią | sklep internetowy zakiszeni.sklep.pl | sklep "Trzy Wędzarnie" - Płock, Tysiąclecia 10c - wędliny, sery, pieczywo, zakwas z buraka.

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl