
Sok z Kiszonej KAPUSTY Łowicki 750ml, "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone" z naturalnej kiszonki
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
"Łowicki Domowy Sok z KAPUSTY Kiszonej"
Jak stosować sok z kiszonej kapusty?
Najlepiej pić 15-30 minut przed posiłkiem:
Wystarczy raz dziennie 100 ml, ale można śmiało więcej i częściej według własnych potrzeb i smaku - nie ma ryzyka przedawkowania:).
Minimalna trwałość w temperaturze pokojowej to 6 m-cy, a po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Gwarantujemy łagodny, niepowtarzalny smak, głęboką barwę oraz naturalne, tradycyjne kiszenie. Tworzony jest według lokalnej receptury z surowców pochodzących z rodzinnych, niewielkich gospodarstw. Polecamy spróbować, a poznacie walory dawnej, dobrej polskiej kuchni.
UWAGA: Jeżeli po wypiciu soku pojawi się lekki rozstrój żołądka (przeczyszczenie:) to tylko znak, iż flora bakteryjna układu pokarmowego jest naruszona przez czynniki, jak choroba, antybiotyki, stres, alkohol, dieta uboga w warzywa itp... Prosimy się nie martwić, ponieważ systematyczne picie soku z kiszonki pozwoli odbudować florę, czyli dobre bakterie w jelitach. W tym celu wystarczy zacząć pić każdego dnia od 50-100 ml soku i obserwować reakcje organizmu, a następnie można według własnego gustu zwiększać ilość - nie ma ryzyka przedawkowania, co najwyżej lekkie oczyszczenie organizmu:).
My też na początku miewaliśmy takie objawy, a teraz pijemy po 2 szklanki dziennie i czujemy się wspaniale.
W tradycyjnych recepturach Księstwa Łowickiego oraz rodzinnych zapiskach znaleźliśmy produkty pozwalające łatwo wzmocnić odporność i uniknąć problemów zdrowotnych.
To nas zainspirowało, a naukowcy potwierdzili to co nasi przodkowie znali, że zdrowie zaczyna się w jelitach, a prosty, zdrowy skład i proces kiszenia są daną przez naturę recepturą na lepsze wykorzystanie prozdrowotnych właściwości warzyw, większą ich przyswajalność i odbudowę sił organizmu.
Dlatego jesteśmy: „Zakiszeni na punkcie warzyw!"
Kisimy i bezpośrednio tłoczymy tylko z lokalnych upraw, co gwarantuje ich korzyści dla Ciebie i zdrowia Twoich bliskich.
Prosty, zdrowy skład: sok z kapusty kiszonej.
Po kiszeniu sok jest bezpośrednio tłoczony (nie z koncentratów) i poddany lekkiej pasteryzacji dla zachowania bezpieczeństwa żywności, co pozwala przed otwarciem przechowywać go w temperaturze pokojowej.
Kiszonki, a w tym biała kapusta dzięki naturalnemu kiszeniu:
⊕ Pomaga usuwać szkodliwe produkty przemiany materii;
⊕ Jako naturalny detoks oczyszcza organizm z toksyn i działa odkażająco;
⊕ Posiada właściwości przeciwbakteryjne i jest naturalnym wrogiem pasożytów;
⊕ Wspomaga ochronę przed przeziębieniem, infekcjami, kaszlem, grypą;
⊕ Korzystnie przyspiesza metabolizm i reguluje przemianę materii;
⊕ Wpływa na ochronę stanu żołądka, dwunastnicy i jelita grubego;
⊕ Dzięki zawartości związków siarkoorganicznych, poprawia wygląd włosów, skóry i paznokci.
Kiszona kapusta znana jest również jako niezastąpiona skarbnica witaminy C, wapnia, fosforu, magnezu oraz naturalnych przeciwutleniaczy, jak witamina E, karotenoidy oraz polifenole, zawiera również beta-karoten i sole mineralne.
Zachęcamy do zakupu, aby skorzystać z walorów procesu naturalnego kiszenia.
Wybierając wśród produktów dostępnych na rynku prosimy zwracać uwagę, aby były kiszone, a nie kwaszone oraz soki tradycyjnie tłoczone starannie NFC, a nie z koncentratów.
Czy wiesz, że odporność zaczyna się w jelitach?
"Łowickie tłoczone warzywa kiszone" budują dobre bakterie w jelitach, które dbają o nasze zdrowie. Wszyscy przecież znamy pochodzące od naszych przodków powiedzenie:
„Jesteś tym co jesz!”
A przecież tradycja i płynące z niej przysłowia są mądrością narodów.
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.
Lokalnie, czyli zdrowiej...