Powidła z CZARNEJ PORZECZKI 100% 340g z 900g owoców
Opis
Powidła z CZARNEJ PORZECZKI 100% 340g wytworzone z 900g owoców
Podobnie, jak w przypadku wędlin i serów rozszerzamy asortyment naszego sklepu i rekomendujemy wyśmienite, tradycyjne powidła oraz naturalne galaretki z GOSPODARSTWA SADOWNICZEGO Ewy i Mieczysława, naszych przyjaciół, których sady są malowniczo położone w dolinie Wisły w Strzelcach k/Bydgoszczy.
Ich pracowitość i pasja zostały docenione CERTYFIKATEM DZIEDZICTWA KULINARNEGO, ponieważ produkty są wyrabiane zgodnie z dawną recepturą z owoców z własnych sadów i nie zawierają konserwantów ani innej chemii spożywczej.
Uwaga - prawdziwe powidła nie są drogie, lecz warte swojej ceny...
Raz spróbujecie - lepszych nigdy nie jedliście i lepszych nie znajdziecie...
Zwracamy Państwa uwagę, że nasz słoik 340g jest większym opakowaniem niż większość standardowych w sklepach i jest bardzo wydajny, ponieważ dla skosztowania prawdziwego smaku powideł wystarczy naprawdę niewielka ilość. Dodatkowo dzięki prostemu, naturalnemu składowi i wysokiej jakości owoców oraz higienie rzemieślniczej produkcji, jak we własnym domu, gwarantujemy termin przydatności po otwarciu 30 dni, a zamkniętych nawet 24 miesiące od daty produkcji.
Idealnie pasują do i nie tylko...
Doskonały smak i aromat naturalnych powideł idealnie pasuje do świeżego pieczywa, naleśników, placków, tostów, racuchów, wypieku ciast, białego sera, serków wiejskich, twarogu, dojrzewających serów podpuszczkowych, a nawet …
Oprócz przyjemności z codziennej konsumpcji idealnie wzbogacą każde przyjęcie jako przekąska dla koneserów serów, win i piw kraftowych.
Sekret smaku i korzyści prozdrowotne...
Do ich produkcji użyto najsłodszych, starych, polskich odmian. W smaku są lekko słodkie i zarazem kwaskowate. Oczywiście są pozbawione konserwantów, dodatków smakowych oraz aromatów. Zagęszczono je tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, gdzie tradycyjna receptura i metoda przygotowania gwarantuje oprócz walorów smakowych również właściwości korzystne dla naszego zdrowia, albowiem w jej owocu znajdziemy bogate pokłady flawonoidów, które działają przeciwutleniająco, opóźniają procesy starzenia, zmniejszają stany zapalne w organizmie, a także obniżają poziom cholesterolu oraz stabilizują ciśnienie krwi.
Nie wszyscy wiedzą, że czarna porzeczka stosowana powinna być przy paradontozie i próchnicy zębów, a także przy słabych naczyniach krwionośnych, a zawarte w niej związki działają również bakteriobójczo.
Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.