Producenci

SER KOZI ZAGRODOWY Z GOSPODARSTWA "NAD AREM"

Ser kozi wyróżniony Certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur

 

Ser kozi zagrodowy z gospodarstwa "Nad Arem"

Ser kozi produkowany od 1998 r.

Kiszonki oprócz wędzonki kochają również towarzystwo dobrych i naturalnych serów, bo razem smakują najlepiej. Dlatego podobnie, jak w przypadku wędlin rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z "GOSPODARSTWA NAD AREM", którzy sery robią z pasji… do kóz i sera oczywiście.

Gospodarstwo "nad Arem" znajduje się w Barczewie w województwie warmińsko-mazurskim, sprzedaż koziego sera prowadzi od 1998 r. Podstawą hodowli w Gospodarstwie są kozy rasy alpejskiej, kozioł rasy burskiej i kozy rasy mieszanej bursko-alpejskiej. Aktualnie stado przebywa w nowym budynku o powierzchni ok. 350 m2. Do koziarni bezpośrednio przylegają wybiegi i pastwiska, które zapewniają kozom ekologiczny pokarm, swobodę i możliwość wyboru pokarmu. Zwierzęta latem wypasane są na rozległych nieużytkach zapewniającym im ekologiczny pokarm i tak ważną dla tych zwierząt wolność. W okresie zimowym podstawowym pokarmem jest siano, otręby pszenne, owies, i buraki. W gospodarstwie nie są podawane gotowe koncentraty paszowe.

Gospodarze współpracują z Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim - Wydziałem Weterynarii i Zootechniki. Oprócz współpracy czysto naukowej zwierzęta mają zapewnioną fachową opiekę weterynaryjną i zootechniczną.

Ser kozi w najwyższej jakości

Ser kozi, twarogi i jogurty kozie powstają wyłącznie ze świeżego niepasteryzowanego mleka pochodzącego z ich własnej hodowli. W 2005 roku mleczarnie zostały dostosowane do standardów obowiązujących w Unii Europejskiej, w związku z tym swoje produkty może sprzedawać na terenie całej Europy. Gospodarstwo "Nad Arem" posiada chłodnie wyrobów gotowych, dojrzewalnię serów oraz całe zaplecze pozwalające na przetworzenie mleka w czasie dwóch godzin po udoju. Dzięki temu kozie produkty są zawsze robione ze świeżego niepasteryzowanego mleka.
W produkcji nie używa się żadnych konserwantów ani ulepszaczy.

Ser kozi wyróżniony Certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur

Ser Kozi z Gospodarstwa "Nad Arem" został wyróżniony w 2010 r. Certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur.

 

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, czym wspieracie rozwój małych, rodzimych społeczności.

 

 zakiszeni.pl logo

 

Zakiszeni.pl - producent zakwasów z własną tłocznią | sklep internetowy zakiszeni.sklep.pl | sklep z wędlinami, serami, pieczywem, zakwasami "Trzy Wędzarnie" - Płock, Tysiąclecia 10c.

 

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl