SER KOZI ZAGRODOWY Z GOSPODARSTWA "NAD AREM"
Ser kozi wyróżniony Certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur
31,40 zł
31,40 zł
31,40 zł
31,40 zł
31,40 zł
Ser kozi zagrodowy z gospodarstwa "Nad Arem"
Ser kozi produkowany od 1998 r.
Kiszonki oprócz wędzonki kochają również towarzystwo dobrych i naturalnych serów, bo razem smakują najlepiej. Dlatego podobnie, jak w przypadku wędlin rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z "GOSPODARSTWA NAD AREM", którzy sery robią z pasji… do kóz i sera oczywiście.
Gospodarstwo "nad Arem" znajduje się w Barczewie w województwie warmińsko-mazurskim, sprzedaż koziego sera prowadzi od 1998 r. Podstawą hodowli w Gospodarstwie są kozy rasy alpejskiej, kozioł rasy burskiej i kozy rasy mieszanej bursko-alpejskiej. Aktualnie stado przebywa w nowym budynku o powierzchni ok. 350 m2. Do koziarni bezpośrednio przylegają wybiegi i pastwiska, które zapewniają kozom ekologiczny pokarm, swobodę i możliwość wyboru pokarmu. Zwierzęta latem wypasane są na rozległych nieużytkach zapewniającym im ekologiczny pokarm i tak ważną dla tych zwierząt wolność. W okresie zimowym podstawowym pokarmem jest siano, otręby pszenne, owies, i buraki. W gospodarstwie nie są podawane gotowe koncentraty paszowe.
Gospodarze współpracują z Uniwersytetem Warmińsko-Mazurskim - Wydziałem Weterynarii i Zootechniki. Oprócz współpracy czysto naukowej zwierzęta mają zapewnioną fachową opiekę weterynaryjną i zootechniczną.
Ser kozi w najwyższej jakości
Ser kozi, twarogi i jogurty kozie powstają wyłącznie ze świeżego niepasteryzowanego mleka pochodzącego z ich własnej hodowli. W 2005 roku mleczarnie zostały dostosowane do standardów obowiązujących w Unii Europejskiej, w związku z tym swoje produkty może sprzedawać na terenie całej Europy. Gospodarstwo "Nad Arem" posiada chłodnie wyrobów gotowych, dojrzewalnię serów oraz całe zaplecze pozwalające na przetworzenie mleka w czasie dwóch godzin po udoju. Dzięki temu kozie produkty są zawsze robione ze świeżego niepasteryzowanego mleka.
W produkcji nie używa się żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Ser kozi wyróżniony Certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur
Ser Kozi z Gospodarstwa "Nad Arem" został wyróżniony w 2010 r. Certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, czym wspieracie rozwój małych, rodzimych społeczności.
Zakiszeni.pl - producent zakwasów z własną tłocznią | sklep internetowy zakiszeni.sklep.pl | sklep z wędlinami, serami, pieczywem, zakwasami "Trzy Wędzarnie" - Płock, Tysiąclecia 10c.