ZAKWAS Z BURAKÓW, ZAKWAS Z SELERA - W KARTONACH, Z WŁASNEJ TŁOCZNI SOKÓW
Większe opakowanie, podwójne korzyści zdrowotne - nie tylko zlewamy zakwas z kiszonki, ale również wyciskamy sok z kiszonych warzyw
ZAKWAS Z BURAKÓW, ZAKWAS Z SELERA W KARTONIE - TŁOCZONE Z WŁASNEJ TŁOCZNI SOKÓW
Czym wyróżniają się nasze zakwasy?
Nasze zakwasy to nie tylko zakwas, ale również sok tłoczony z warzyw. Posiadamy własne tłocznie soków w Goleńsku koło Łowicza. To właśnie dzięki nim, nie tylko zlewamy zakwas z kiszonki, ale również wyciskamy sok z kiszonych warzyw. Taka receptura ma ogrommy wpływ na przyswajalność warzyw. Wypicie naszego zakwasu oznacza przyswojenie w 15 minut nawet 96% witamin. W przypadku świeżych warzyw jest to zaledwie 18% w 4-5 godzin.
Nasze zakwasy naturalnie, smacznie i zdrowo wzmacniają odporność, oczyszczają organizm. Nazywamy je naszymi "lokalnymi super food", ponieważ:
1. Surowce pochodzą z lokalnych gospodarstw i produkowane są z pasją do natury i tradycji;
2. Kisimy i tłoczymy dla lepszej przyswajalności wszystkich cennych wartości = PODWÓJNA SIŁA: ZAKWAS + SOK wyciskany z naturalnej kiszonki;
3. Dzięki bezpośredniemu tłoczeniu soku i zakwasu 100% NFC przyswajamy w 15 minut nawet 96% witamin. Liczby te pokazują, że sok i zakwas wyciskany wcale nie są drogie.
W naszej ofercie znajdziecie prawdziwe zakwasy z buraka, ogórków, selera, buraka w połączeniu z selerem, a także soki z kiszonej kapusty. Zakwasy sprzedajemy w kartonach - 2l oraz 5 l. Zakwasy sprzedawane w butelkach znajdziecie pod tym linkiem: zakwasy tłoczone w butelkach.
Dlaczego warto pić zakwas z buraka i zakwas z selera?
Zakwasy m.in. wzmacniają odporność, regulują układ pokarmowy, poprawiają pracę jelit, wspierają florę bakteryjną, są źródłem witamin i mikroelementów, wspomagają organizm przy antybiotykoterapii. Zakwas z buraka jest nieocenionym źródłem żelaza, od lat polecany jest przy anemii. Zakwas z selera natomiast dobroczynnie wpływa na nerki.
Zakwas z buraka, zakwas z selera - jak stosować?
Nasze zakwasy należy pić przed posiłkiem - zazwyczaj 15 - 30 minut. W jakiej ilości? Najlepiej 100 ml dziennie, ale można śmiało więcej i częściej według własnych potrzeb i smaku - nie ma ryzyka przedawkowania:). Minimalna trwałość naszych zakwasów to 6 miesięcy, po otwarciu należy zakwas przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, czym wspieracie rozwój małych, rodzimych społeczności.
Zakiszeni.pl - producent zakwasów z własną tłocznią | sklep internetowy zakiszeni.sklep.pl | sklep "Trzy Wędzarnie" - Płock, Tysiąclecia 10c - wędliny, sery, pieczywo, zakwas z buraka.