- > ZAKWASY TŁOCZONE W BUTELKACH
- > ZAKWASY W KARTONIE "BAG in BOX"
- > ZESTAWY KIEŁBAS, MIĘS PIECZONYCH, ZAKWASÓW
- > OCET JABŁKOWY
- > SOKI OWOCOWE TŁOCZONE 100%
- > SERY ŻÓŁTE, SER CHEDDAR, SER BIO - SERABIO ORAZ Z GOLISZEWA
- > SERY KOZIE ZAGRODOWE "NAD AREM"
- > SERY KOZIE FARMERSKIE "KOZIEŁAWY"
- > SERY KORYCIŃSKIE, ŚLESIŃSKIE, PODPUSZCZKOWE, DOJRZEWAJĄCE
- > WĘDLINY Z DZICZYZNY - DZICZYZNA KLASY PREMIUM
- > WĘDLINY TRADYCYJNE, SWOJSKIE
- > PODROBY, SMAROWIDŁA, PASZTETY, SŁONINA
- > MUSZTARDY, CHRZANY, KETCHUPY, SOSY
- > POWIDŁA BEZ CUKRU, GALARETKI
- > PRZYPRAWY, ZIOŁA
- > KAWY, HERBATY
- > REGIONALNE SŁODYCZE
- Nowości
Zakwas z BURAKÓW Kiszonych 750ml, "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone" z naturalnej, domowej kiszonki
Opis
ZAKWAS - "Łowicki Tłoczony Burak Kiszony" 750 ml
Dzięki własnej tłoczni soków NFC oprócz samego ZAKWASU wyciskamy również SOK zawarty w kiszonych warzywach, czyli jest to 2w1, podwójna wartość, podwójna korzyść.
Jak stosować sok z buraka?
Najlepiej pić 15-30 minut przed posiłkiem:
- wystarczy raz dziennie 100 ml, ale można śmiało więcej i częściej według własnych potrzeb i smaku;
- smaki można w dowolnych proporcjach mieszać, co urozmaici i wzbogaci Waszą dietę (my szczególnie lubimy smak i walory połączenia 30/70 seler/burak).
Minimalna trwałość w temperaturze pokojowej to 6 m-cy, a po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.
Gwarantujemy łagodny, niepowtarzalny smak, głęboką barwę oraz naturalne, tradycyjne kiszenie. Tworzony jest według lokalnej receptury z surowców pochodzących z rodzinnych, niewielkich gospodarstw.
UWAGA: Jeżeli po wypiciu soku pojawi się lekki rozstrój żołądka (przeczyszczenie:) to tylko znak, iż flora bakteryjna układu pokarmowego jest naruszona przez czynniki, jak choroba, antybiotyki, stres, alkohol, dieta uboga w warzywa itp... Prosimy się nie martwić, ponieważ systematyczne picie ZAKWASÓW pozwoli odbudować florę, czyli dobre bakterie w jelitach.
W tym celu wystarczy zacząć pić każdego dnia od 50-100 ml soku i obserwować reakcje organizmu, a następnie można według własnego gustu zwiększać ilość - nie ma ryzyka przedawkowania, co najwyżej lekkie oczyszczenie organizmu:).
Wiele osób na początku ma takie objawy, a z czasem piją po 1-2 szklanki dziennie i czują się wspaniale.
W tradycyjnych recepturach Księstwa Łowickiego oraz rodzinnych zapiskach znaleźliśmy produkty pozwalające łatwo wzmocnić odporność i uniknąć problemów zdrowotnych.
To nas zainspirowało, a naukowcy potwierdzili to co nasi przodkowie znali, że zdrowie zaczyna się w jelitach, a prosty, zdrowy skład i proces kiszenia są daną przez naturę recepturą na lepsze wykorzystanie prozdrowotnych właściwości warzyw, większą ich przyswajalność i odbudowę sił organizmu.
Dlatego jesteśmy: „Zakiszeni na punkcie warzyw!"
Kisimy i bezpośrednio tłoczymy tylko z lokalnych upraw, co gwarantuje ich korzyści dla Ciebie i zdrowia Twoich bliskich.
Prosty, zdrowy skład: burak, czosnek, sól kłodawska.
Po kiszeniu sok jest bezpośrednio tłoczony (nie z koncentratów) i poddany lekkiej pasteryzacji dla zachowania bezpieczeństwa żywności, co pozwala przed otwarciem przechowywać go w temperaturze pokojowej.
Burak ćwikłowy:
⊕ Wspomaga procesy krwiotwórcze, poprawia parametry krwi i obniża ciśnienie;
⊕ Udowodniono, że ma działanie przeciwnowotworowe;
⊕ Reguluje pracę nerek, działa przeciwzakrzepowo, wzmacnia kości;
⊕ Łagodzi zmęczenie, stosowany jest też w leczeniu anemii;
⊕ Poprawia aktywność mózgu i wzmacnia odporność;
⊕ Pomaga w polepszeniu zdrowia szczególnie pacjentom po operacji, jak również pacjentom w trakcie i po chemioterapii.
Jest zalecany dla zdrowia kobiet w ciąży i zdrowia ich przyszłych dzieci, u których buduje odporność i oswaja z pożytecznymi bakteriami probiotycznymi.
Zawiera witaminy B1, B2, C, PP, E, K1 oraz związki mineralne, wśród których są: wapń, magnez, krzem, żelazo, mangan, sód.
Zachęcamy do zakupu, aby skorzystać z walorów procesu naturalnego kiszenia.
Wybierając wśród produktów dostępnych na rynku prosimy zwracać uwagę, aby były naturalnie kiszone, a nie sztuczni zakwaszane oraz soki tradycyjnie tłoczone starannie NFC, a nie z koncentratów.
Czy wiesz, że odporność zaczyna się w jelitach?
"Łowickie tłoczone warzywa kiszone" budują dobre bakterie w jelitach, które dbają o nasze zdrowie. Wszyscy przecież znamy pochodzące od naszych przodków powiedzenie:
„Jesteś tym co jesz!”
A przecież tradycja i płynące z niej przysłowia są mądrością narodów.
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej, a tradycyjne produkty to lepsze życie...
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Produkty powiązane
Ser Kozi z Chili ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Suszone płatki papryki chilli nadają serkowi delikatnie paprykowy smak i pięknie go ozdabiają. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Kozi Wędzony Nad Arem „krojony z krążka”
Delikatny ser podpuszczkowy lekko wędzony dymie ze specjalnej mieszanki drzew liściastych. Delikatnie solony ser o twardszej konsystencji, a dzięki wędzeniu smakuje trochę podobnie do popularnego oscypka, choć jest w 100% z mleka koziego. W postaci „kawałków krojonych z krążka” lub w plastrach jest doskonały jako przekąska i na kanapki, a także na ciepło, lekko roztopiony na patelni lub w piekarniku z dodatkiem żurawiny, borówki, czy innych półwytrawnych konfitur idealnie wzbogaci każde przyjęcie. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser HRABINY, Ślesiński dojrzewający 6 miesięcy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser Hrabiny (dojrzewający 6 miesięcy) jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser "STARSZAK " z Czosnkiem Niedźwiedzim, Ślesiński dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Sery STARSZAKI, dojrzewający 1-2 miesiące to Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni przynajmniej 4 tygodnie. Dzięki dłuższemu okresowi dojrzewania sery mają niezwykle wyrazisty smak i aromat, a ich struktura staje się bardziej zwarta. Jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser "STARSZAK " z Czarnuszką, Ślesiński dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Sery STARSZAKI, dojrzewający 1-2 miesiące to Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni przynajmniej 4 tygodnie. Dzięki dłuższemu okresowi dojrzewania sery mają niezwykle wyrazisty smak i aromat, a ich struktura staje się bardziej zwarta. Jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Sok pomidorowy z chili - ŁAGODNY, Łowickie Sady Tłoczony NFC 3L, Bag in Box, 100% Naturalny, bez Cukru, bez Konserwantów
Jedna szklanka soku dziennie i możesz zapomnieć o wizycie u lekarza:)
Tym bardziej, iż pomidor powinien być stosowany w codziennej diecie. W 15 minut przyswoisz 96% witamin. Jest 100% naturalny, mętny, bez konserwantów, bez dodatku cukru i sztucznych substancji. To po prostu lokalne pomidory w płynie. Pyszny i pachnący świeżymi pomidorami najlepszych łowickich upraw i dodatkowo podkręcony walorami smakowymi i prozdrowotnymi NIEWIELKIEJ ilości CHILI ... Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu.
Powidła Śliwkowe BEZ CUKRU WĘGIERKA 340g z 1,2kg owoców oraz inne wyśmienite smaki
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła z WIŚNI 100% 350g z 1kg owoców oraz inne wyborne smaki
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła z AGRESTU 260g ze 100% owoców
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła z CZARNEJ PORZECZKI 100% 340g z 900g owoców
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Galaretka JAGODOWA 290g ze 100% owoców jagody bez żadnych zbędnych dodatków chemii spożywczej
Zapraszamy do spróbowania galaretek domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Zamówienie INDYWIDUALNE - rodzaj, waga, ilość według zamówienia: prosimy w uwagach do zamówienia podać co Państwa interesuje, a my przeliczymy i zadzwonimy lub wyślemy ofertę z ceną.
Kiszonki oprócz wędzonki kochają towarzystwo dobrych serów, prawdziwych, domowych powideł, soków tłoczonych 100% NFC i innych naturalnych produktów, bo razem smakują najlepiej, a lepsze jedzenie to lepsze życie...
Dzwoniąc do nas lub wysyłając mail możecie Państwo złożyć indywidualne zamówienie oraz otrzymać dodatkowe upusty!
Ser PLEŚNIOWY "Szlachcic", Ślesiński dojrzewający ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser PLEŚNIOWY podpuszczkowy, dojrzewający. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni i są wytwarzane zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser WĘDZONY z Ziołami "Ślesiniak", dojrzewający, podpuszczkowy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser WĘDZONY z Ziołami - podpuszczkowy, dojrzewający. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni i są wytwarzane zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła Śliwkowe z Płatkami Róży BEZ CUKRU 340g z 1,2kg węgierki
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Galaretka z CZARNEJ PORZECZKI 260g z Żurawiną w likierze 100% owoców - naturalna bez chemii spożywczej
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła Śliwkowe z RUMEM bez cukru 340g z 1,2kg węgierki
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Cebula Smażona 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Czarnuszka 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Cząber 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Czubryca zielona 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Estragon 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kurkuma 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Lubczyk 25g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Majeranek 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Majeranek 140g - Pojemnik - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pieprz czarny, ziarno 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pieprz kolorowy, ziarno 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pieprz ziołowy 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pomidor z oregano + Chilli 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pomidor z ziołami 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Przyprawa do dań z makaronu 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Przyprawa do mięs i innych potraw 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Przyprawa do ziemniaków 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Tymianek 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Warzywa suszone 100g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Zioła prowansalskie 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pomidor z Ziołami toskańskimi 40g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Boczek z PIECA - Pieczyste naturalne bez Peklosoli, bez GMO oraz bez konserwantów.
Pieczony boczek wieprzowy z dodatkiem ziół - bez azotynu sodu (bez peklosoli).
Pieczyste z boczku, marynowanego w kąpieli soli jodowanej połączonej z wywarem ziół i przypraw, posypany naturalnymi przyprawami, pieczony pod przykryciem w piecu...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Karkówka z PIECA - Karczek - Pieczyste - tradycyjnie bez konserwantów.
Pieczona karkówka wieprzowa bez azotynu sodu (bez peklosoli).
Pieczeń z karkówki marynowanej przez okres 7 dni w kąpieli soli jodowanej połączonej z wywarem ziół i przypraw wg własnej receptury, posypana naturalnymi przyprawami zwinięta i pieczona pod przykryciem w piecu...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kaszanka cienka jęczmienno-gryczana ze Skurpi bez konserwantów.
Parzona kaszanka jęczmienno-gryczana.
Kaszanka wyprodukowana w małej przetwórni na Mazurach – w Masarni Skurpie...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser kozi dojrzewający z czarnuszką ok. 240g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający.
Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser kozi dojrzewający z orzechem włoskim ok. 240g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający.
Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser kozi dojrzewający z Kozieradką ok. 240g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający.
Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser kozi dojrzewający z POMIDORAMI ok. 240g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający.
Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser kozi BOSY ANTEK ok. 240g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający na wzór gruzińskiego sera Imeretyńskiego.
Nasz ser kozi dojrzewający zdobył wyróżnienie w konkursie „Nasze kulinarne dziedzictwo – Smaki Regionów”.
Wytwarzany jest zawsze z pełnego, niepasteryzowanego mleka koziego, bez domieszki innych mlek, bez jakiejkolwiek chemii spożywczej...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Smalec z gęsi - w słoiku 170g - bez alergenów, bez barwników, bez cukru, bez glutenu, bez wzmacniaczy smaku
Wytapiany z gęsiego sadła w szklanym słoiku 170g.
Znalazł on nie tylko zastosowanie w kuchni, ale dzięki właściwościom leczniczym i zdrowotnym stanowi element domowych sposobów na schorzenia. Co ważne, smalec gęsi ma wiele wartości odżywczych.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KRÓWKI z Bacówki 200g w metalowym pudełku, wytwarzane ręcznie na maśle bez dodatku tłuszczów roślinnych
Słodkie, ręcznie robione krówki zapakowane w eleganckim metalowym pudełku. Krówki z Bacówki nie zawierają barwników ani sztucznych aromatów, wytwarzane są na maśle, bez dodatku tłuszczów roślinnych...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KRÓWKI z Bacówki NA WAGĘ, wytwarzane ręcznie na maśle bez dodatku tłuszczów roślinnych
Słodkie, ręcznie robione krówki zapakowane w elegancki kartonik. Krówki z Bacówki nie zawierają barwników ani sztucznych aromatów, wytwarzane są na maśle, bez dodatku tłuszczów roślinnych. Produkowane w Polsce
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
CEBULA KARMELIZOWANA DO MIĘS I SERÓW 200G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest czerwona cebula karmelizowana doskonała do mięs...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
SALSA PAPRYKOWA 200G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest SALSA PAPRYKOWA w słoiku, doskonała do mięs i serów...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KETCHUP DLA DZIECI 200G BACÓWKA
Polecamy nie tylko dla dzieci, ale dla wszystkich lubiących bardzo łagodne smaki ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
SOS CZOSNKOWY 240G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest sos czosnkowy w słoiku, doskonały do mięs, pizzy ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
MUSZTARDA FRANCUSKA JAŚNIE PANA 250G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest musztarda francuska w słoiku, doskonała do mięs, wędzonek...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
CHRZAN TARTY PREMIUM 180G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest chrzan tarty w słoiku, doskonały do mięs, wędzonek...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser krowi Wędzony "ZBÓJNIK", GOLISZEW, A'LA włoski, podpuszczkowy.
Nasz nowy w rodzinie ser krowi wędzony "Zbójnik" brat Boryny, Jagny, Antka, które też trzeba spróbować ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser ANTEK, GOLISZEW, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy.
Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z Gloliszewa, a wśród nich krowi wędzony "Zbójniczek" młodszy brat "Zbójnika" oraz Boryna, Jagna, Antek, a także Maślany ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser BORYNA, GOLISZEW, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy.
Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z Gloliszewa, a wśród nich krowi wędzony "Zbójniczek" młodszy brat "Zbójnika" oraz Boryna, Jagna, Antek, a także Maślany ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser JAGNA, GOLISZEW, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy.
Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z Gloliszewa, a wśród nich krowi wędzony "Zbójniczek" młodszy brat "Zbójnika" oraz Boryna, Jagna, Antek, a także Maślany ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser MAŚLANY - Butterkase GOLISZEW, SER KETO, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy.
Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z Gloliszewa, a wśród nich krowi wędzony "Zbójniczek" młodszy brat "Zbójnika" oraz Boryna, Jagna, Antek, a także Maślany ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser z Suszonymi Pomidorami i Czosnkiem, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwatów
Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser z ZIARNAMI (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam), SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwatów
Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Cheddar z cebulką, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwatów
Ser Cheddar z cebulką - poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich ser Cheddar, ser Gouda, ser Szwajcar, ser Salami oraz sery dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser SZWAJCAR, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający bez barwników, bez konserwatów
Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser SALAMI, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający, bez barwników, bez konserwatów
Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser GOUDA, SERABIO, podpuszczkowy, dojrzewający, bez barwników, bez konserwatów
Poszukując prawdziwych, tradycyjnych serów żółtych udało nam się spróbować serów z SERABIO, a wśród nich Gouda, Szwajcar, Salami, Cheddar oraz dojrzewające z pomidorami i czosnkiem, z ziarnami (słonecznik, dynia, len, kozieradka, sezam)...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z czarnuszką, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński naturalny, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z pomidorem, czosnkiem i bazylią, podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z czosnkiem niedźwiedzim, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z tłuczonym pieprzem i świeżym czosnkiem, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński wędzony, podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Salceson Biały Wiejski Ekstra w "MAĆKU" - TRZY WĘDZARNIE - tradycyjny swojski wyrób.
Podroby swojskie są ekstra zdrowe tak, jak i nasze kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.
Kaszanka według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kaszanka wyborowa gryczana "DORATA" naprawdę wiejska - TRZY WĘDZARNIE - tradycyjny swojski wyrób.
Podroby swojskie są zdrowe, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.
Kaszanka według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Szynka wiejska, tradycyjna SWOJSKIE SPECJAŁY ze Skurpi, z lekkim tłuszczykiem, długo marynowana i soczysta, wędzona drewnem, jak dawniej.
Wędzonki swojskie są zdrowe, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.
Szynka według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Schab wędzony i parzony ze Skurpi, tradycyjnie wędzony drewnem
Wędzonki swojskie są zdrowe tak, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.
Wędzonka według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Polędwiczka Delikatnie Wędzona Drewnem Z Wiejskiej Wędzarni Ze Skurpi
Wędzonki swojskie są zdrowe tak, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.
Wędzonka według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Polędwica dojrzewająca - tradycyjna wędzonka z Podlasia - bez wzmacniaczy smaku
Surowa wędzonka wieprzowa, wędzona zimnym dymem, długo dojrzewająca, naturalnie suszona.
Wyrabiane z najlepszego gatunkowo schabu, dwutygodniowy proces dojrzewania powoduje znaczną utratę na wadzę nawet do 30%. Podsuszane ale nie odparzane....
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Boczek wędzony klasyczny z wiejskiej wędzarni ze Skurpi tradycyjny swojski wyrób - jak dawniej
Wędzonki swojskie są zdrowe, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.
Wędzony boczek według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kiełbasa wiejska od rzeźnika z wędzarni ze Skurpi - jak dawniej tradycyjny swojski wyrób.
Kiełbasy swojskie są zdrowe, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.
Wędzony boczek według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kiełbasa myśliwska z wędzarni ze Skurpi, staropolska receptura
Kiełbasy swojskie są zdrowe, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.
Wędzony boczek według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
BURAKI TARTE MARYNOWANE 290 G BACÓWKA
Polecamy BURAKI TARTE MARYNOWANE w słoiku.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KONFITURA Z ROKITNIKA POSPOLITEGO 200G BACÓWKA
Polecamy Konfiturę z rokitnika pospolitego w słoiku.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
BURAKI PASKI MARYNOWANE 290 G BACÓWKA
Polecamy Buraki paski marynowane w słoiku.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
ĆWIKŁA Z CHRZANEM 280G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest ćwikłą z chrzanem w słoiku, doskonały do mięs, wędzonek...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
MAJONEZ 240G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest majonez w słoiku, doskonały do mięs, pizzy ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Frankfurterki z SARNY 300g z dodatkiem mięsa z Dzika, wędzone, parzone - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pasztet z SARNY 185g w SŁOIKU - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Szynka tradycyjna z DZIKA 300g - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Szynka z JELENIA 300g - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kiełbasa ŻYWIECKA 100% DZICZYZNY 350g (Jelenia i Dzika) - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Jan Krzysztof
Wszystko zgodnie z opisem 10/10. Uwielbiam kiszonki i mogę potwierdzić, że to jest prawdziwie tłoczony sok 100%, a nie sama woda, jak często mi się zdarzało kupić u innych. Polecam bo smak i konsystencja potwierdza, że to BIO, naturalny i szczery produkt!