Producenci

Zakwas z SELERA Kiszonego 750ml, "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone" z naturalnej kiszonki

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 16,50 zł

Cena regularna:

16.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Ocena: 4.42571
Producent: Tłocznia "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone"
Kod produktu: 40
Pin It

Opis

"Łowicki Tłoczony Seler Kiszony" 750ml

Dzięki własnej tłoczni soków NFC oprócz samego ZAKWASU wyciskamy również SOK zawarty w kiszonych warzywach, czyli jest to 2w1, podwójna wartość, podwójna korzyść.

Jak stosować sok z naszego selera?
Najlepiej pić 15-30 minut przed posiłkiem:

- wystarczy raz dziennie 100 ml, ale można śmiało więcej i częściej według własnych potrzeb i smaku - nie ma ryzyka przedawkowania:);
- smaki można w dowolnych proporcjach mieszać, co urozmaici i wzbogaci Waszą dietę (my szczególnie lubimy smak i walory połączenia 30/70 seler/burak).

Minimalna trwałość w temperaturze pokojowej to 6 m-cy, a po otwarciu należy przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 3 dni.

Gwarantujemy łagodny, niepowtarzalny smak, głęboką barwę oraz naturalne, tradycyjne kiszenie. Tworzony jest według lokalnej receptury z surowców pochodzących z rodzinnych, niewielkich gospodarstw. Polecamy spróbować, a poznacie walory dawnej, dobrej polskiej kuchni.

UWAGA: Jeżeli po wypiciu soku pojawi się lekki rozstrój żołądka (przeczyszczenie:) to tylko znak, iż flora bakteryjna układu pokarmowego jest naruszona przez czynniki, jak choroba, antybiotyki, stres, alkohol, dieta uboga w warzywa itp... Prosimy się nie martwić, ponieważ systematyczne picie soku z kiszonki pozwoli odbudować florę, czyli dobre bakterie w jelitach. W tym celu wystarczy zacząć pić każdego dnia od 50-100 ml soku i obserwować reakcje organizmu, a następnie można według własnego gustu zwiększać ilość - nie ma ryzyka przedawkowania, co najwyżej lekkie oczyszczenie organizmu:).

My też na początku miewaliśmy takie objawy, a teraz pijemy po 2 szklanki dziennie i czujemy się wspaniale.

W tradycyjnych recepturach Księstwa Łowickiego oraz rodzinnych zapiskach znaleźliśmy produkty pozwalające łatwo wzmocnić odporność i uniknąć problemów zdrowotnych.

17 korzysci picia sokow tloczonych warzyw kiszonych łowickich ekologicznych bio zdrowa zywnoscTo nas zainspirowało, a naukowcy potwierdzili to co nasi przodkowie znali, że zdrowie zaczyna się w jelitach, a prosty, zdrowy skład i proces kiszenia są daną przez naturę recepturą na lepsze wykorzystanie prozdrowotnych właściwości warzyw, większą ich przyswajalność i odbudowę sił organizmu.

Dlatego jesteśmy: „Zakiszeni na punkcie warzyw!"

Kisimy i bezpośrednio tłoczymy tylko z lokalnych upraw, co gwarantuje ich korzyści dla Ciebie i zdrowia Twoich bliskich.

Prosty, zdrowy skład: seler, czosnek, sól kłodawska.

Po kiszeniu sok jest bezpośrednio tłoczony (nie z koncentratów) i poddany lekkiej pasteryzacji dla zachowania bezpieczeństwa żywności, co pozwala przed otwarciem przechowywać go w temperaturze pokojowej.

Seler z gospodarstwa:

17 korzysci picia sokow tloczonych warzyw kiszonych łowickich ekologicznych bio zdrowa zywnosc

⊕ Pomaga usuwać szkodliwe produkty przemiany materii;
⊕ Wpływa dobroczynnie na pracę nerek, które przepłukuje i dezynfekuje; 
⊕ Ma oczyszczające działanie, czyli naturalna detoksykacja spowalnia procesy starzenia;

⊕ Dzięki połączeniu z czosnkiem skutecznie zapobiega miażdżycy i zawałom serca;
⊕ Dzięki olejkom eterycznym wspomaga i ułatwia trawienie oraz uspokaja i wzmacnia układ nerwowy;
⊕ Jest pomocny w obrzękach, nadciśnieniu oraz reumatyzmie.

Dodatkowo kiszony seler polecany jest pacjentom chorym na cukrzycę. 
Zawiera witaminy C, B1, B2 i PP oraz sole potasu, wapnia, fosforu, cynku i żelaza.

Zachęcamy do zakupu, aby skorzystać z walorów procesu naturalnego kiszenia.
Wybierając wśród produktów dostępnych na rynku prosimy zwracać uwagę, aby kiszone, a nie kwaszone oraz soki tradycyjnie tłoczone starannie NFC, a nie z koncentratów.

Czy wiesz, że odporność zaczyna się w jelitach?

"Łowickie tłoczone warzywa kiszone" budują dobre bakterie w jelitach, które dbają o nasze zdrowie. Wszyscy przecież znamy pochodzące od naszych przodków powiedzenie: 
„Jesteś tym co jesz!” 
A przecież tradycja i płynące z niej przysłowia są mądrością narodów.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli zdrowiej...


 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl