Producenci

ŻUR na zakwasie 500g, bez konserwantów Bacówka Tradycyjne Produkty.

żur_na_zakwasie.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 9,90 zł

Cena regularna:

9.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Żur na tradycyjnym zakwasie w szklanej butelce 500g jest doskonały jako baza do żurku białego, czy śląskiego. Klasyczny, wytrawny żurek to podstawa polskiej kuchni.

Żywy, niepasteryzowany żur na zakwasie chlebowym z mąki żytniej idealnie komponuje się z wywarem warzywnym lub mięsnym. Doskonale smakuje z gotowanymi ziemniakami, gotowanym jajkiem i kiełbasą.

Jakość i smak gwarantuje marka BACÓWKA, bo jest to Żur na zakwasie bez konserwantów, sztucznych aromatów ani barwników.

Składniki: woda, zakwas chlebowy (mąka żytnia, woda) 12,5%, mąka żytnia razowa, mąka pszenna graham, świeży czosnek.

Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 315kJ/74 kcal; Tłuszcz 0,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g; Węglowodany 15 g, w tym cukry 1,3 g; Białko 0,8 g; Sól 0,25 g.

Sposób przygotowania: 

Przygotuj 2-2,5 l wywaru warzywnego lub mięsnego. Starannie przecedź lub nie w zależności od klarowności jaką lubisz.
Doprowadź wywar do wrzenia i dodaj zawartość wymieszanej butelki.
Gotuj na małym ogniu mieszając 2-3 minuty. Podawaj z gotowanymi ziemniakami, ćwiartkami jajka na twardo, białą kiełbasą lub chlebem.

Zamkniętą butelkę można przechowywać w temperaturze pokojowej w zaciemnionym miejscu. Po otwarciu zużyć w całości.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej, a lepsze jedzenie to lepsze życie...

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl