Szynka Wiejska 300g, tradycyjna z Wędzarni ze Skurpi, z lekkim tłuszczykiem, soczysta, wędzona drewnem, jak dawniej.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Wędzonki swojskie są zdrowe, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.
Szynka według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacuum".
| od 250,- dostawa GRATIS.
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Paczkomaty IN POST 17,90 zł
| od 250,- dostawa GRATIS.
-
KURIER - cała Polska 18,90 zł
| od 250,- dostawa GRATIS.
-
Odbiór osobisty w Sklepiku w Płocku Darmowa
| "TRZY WĘDZARNIE" ul. Tysiąclecia 10.
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Kod produktu: 280
Udostępnianie karty produktu
Opis
Szynka Tradycyjna – SWOJSKIE SPECJAŁY
Szynka tradycyjna SWOJSKIE SPECJAŁY ze Skurpi – wędzona naturalnym drewnem i parzona, jak dawniej. To tradycyjny, swojski wyrób z delikatnym paskiem tłuszczyku, soczysta i pełna smaku, przywołująca wspomnienia wyrobów u dziadków.
Cienki pasek naturalnego tłuszczu pełni dwie funkcje:
-
Nośnik niepowtarzalnego smaku i soczystości.
-
Ułatwia przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczu lub alkoholu.
Szynka jest BEZ wzmacniaczy smaku i chemii przemysłowej – tak, jak dawniej, tylko z naturalnych składników. To prawdziwy, tradycyjny wyrób, a nie „imitacja” o nazwie w stylu „dziadka”, „szwagra” czy „dębowa”.
Skład
-
Szynka wieprzowa z chowu tradycyjnego u rolnika
-
Przyprawy naturalne
Cechy produktu
-
Cała szynka waży zazwyczaj około 1 kg, do jej wyprodukowania użyto około 1,2 kg surowej szynki wieprzowej
-
W procesie wędzenia mięso traci część wagi, zyskując intensywniejszy smak i wartości odżywcze
-
Idealna na kanapki, do jajecznicy, sałatek lub do podania na ciepło
-
Nie nastrzykiwana wodą ani chemią – w odróżnieniu od wyrobów przemysłowych
Wartości odżywcze w 100 g produktu
-
Wartość energetyczna: 640 kJ / 153 kcal
-
Tłuszcz: 7,4 g
-
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,9 g
-
-
Węglowodany: 0,5 g
-
w tym cukry: 0,5 g
-
-
Białko: 22 g
-
Sól: 1,3 g
Przechowywanie i transport
-
Produkt pakowany próżniowo („vacuum”)
-
Wysyłka ze świeżego wędzenia (od wtorku do czwartku)
-
Po otwarciu: w lodówce; plastry – najlepiej spożyć w ciągu 3 dni, kawałek – nawet tydzień
-
Najlepsze przechowywanie: otwarty pojemnik lub papier spożywczy dla delikatnego „oddychania” produktu
O naszych staropolskich smakach z Trzech Wędzarni
-
Produkty pochodzą z małych, rodzinnych wędzarni, pielęgnujących tradycyjne receptury
-
Ręczne nadziewanie w naturalne jelita i osuszanie
-
Wędzenie w komorach opalanych drewnem bukowym, olchowym lub owocowym
-
Każde 100 g produktu powstaje z minimum 110 g mięsa, w produktach dojrzewających nawet do 168 g
-
Wędliny naturalnie wytwarzane, bez chemii, barwników i polepszaczy smaku
-
Produkty dla każdego gustu – od rustykalnych po delikatniejsze, dla dorosłych i dzieci
-
Tradycja, pasja i szacunek do lokalnych polskich receptur
Dziękujemy, że wybieracie mądrze i naturalnie, czerpiąc z lokalnych polskich tradycji i wspierając rozwój małych, lokalnych społeczności.
Lokalnie, czyli smaczniej i naturalnie…