Smalec z gęsi - w słoiku 170g - bez alergenów, bez barwników, bez cukru, bez glutenu, bez wzmacniaczy smaku
Opis
Wytapiany z gęsiego sadła, bo ten jest najcenniejszy - 170g w słoiku.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości dań garmażeryjnych oraz podrobów z BACÓWKI.
Smalec z gęsi znalazł nie tylko zastosowanie w kuchni, ale dzięki właściwościom leczniczym i zdrowotnym stanowi element domowych sposobów na schorzenia. Co ważne, smalec gęsi ma wiele wartości odżywczych.
Cena naturalnych produktów i tradycyjnych receptur
Wyższą cenę rekompensuje większe bogactwo składników odżywczych. Dodatkowo brak alergenów, barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Dbamy o to, aby na stołach Twoich Bliskich, Partnerów Biznesowych, Klientów, znalazły się najwyższej jakości staropolskie, naturalne produkty.
Składniki: 100% smalec wytapiany z sadła gęsi.
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 3710kJ/ 902kcal; Tłuszcz 100 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 30 g; Węglowodany 0 g, w tym cukry 0 g; Białko 0 g; Sól 0,01 g.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, Barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas jest tego zupełnie nie świadoma.
Zapraszamy do spróbowania naszych staropolskich produktów najwyższej jakości.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Stosujemy 45% dopuszczonej w UE dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.
W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół, które sami, w zakładzie odważamy według naszej własnej receptury - mielimy je - jeśli zachodzi taka konieczność i ręcznie mieszamy.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z 3 komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Wierzymy, że lepsze jedzenie to lepsze życie.