Ser krowi Wędzony "ZBÓJNIK", GOLISZEW, A'LA włoski, podpuszczkowy.
Opis
Ser krowi, wędzony, krojony z krążka tzw. "bochenka", który cały waży około 1,5 kg.
Zbójniczek to ser podpuszczkowy, niedojrzewający, wędzony drewnem olchowym jest delikatny w smaku i miękkiej konsystencji, tzw. "miękkim sercu".
Receptura oparta na sposobach produkcji serów wytwarzanych we włoskich górach. Produkt ma jasną barwę, a odpowiedni czas wędzenia podkreśla jego wyrazisty smak. Sprawdza się jako smaczna przekąska, a także do przyrządzania sałatek i na kanapki.
ZBÓJNIK przypadnie do gustu wszystkim tym, którzy lubią sery w typie oscypka, ale mniej słone i bardziej delikatne o miękkie w konsystencji.
Długi czas wędzenia sprawia, że ZBÓJNIK ma delikatny smak i piękną brązową skórkę.
Przeznaczenie (w skali 1-5):
- kanapka - 5 * * * * *
- na deskę serów - 5 * * * * *
- do zapiekania - 4 * * * * (idealny do zapiekania jest nasz ser MAŚLANY dostępny w naszej ofercie).
Skład: mleko pasteryzowane , sól, stabilizator - chlorek wapnia, kultury bakterii mlekowych.
Wartość odżywcza w 100g produktu.
Wartość energetyczna 1328 kJ, 320 kcal.
Tłuszcz 24g, w tym kwasy nasycone 15g, węglowodany 0,9g, w tym cukry 0,9g, białko 25g, sól 1,4g
Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!
Kilka słów o "SERACH Z GOLISZEWA":
W 2017 powstała marka Sery z Goliszewa oraz brandy dla długo dojrzewających szlachetnych serów tworzonych na podstawie tradycyjnych receptur. W portfolio firmy znalazły się sery: Boryna, Jagna, Antek, Dobrodziej, Zbójnik oraz jego mniejszy brat "Zbójniczek".
Ogromną uwagę poświęca się tu kontroli jakości, począwszy od surowca aż po produkt gotowy i podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.