Ser kozi dojrzewający z czarnuszką ok. 240g "krążek" Podpuszczkowy - ser farmerski dojrzewający.
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ser Kozi Dojrzewający w "krążku" ok. 240g z Czarnuszką
Ser jest wytwarzany tradycyjnie w rzemieślniczej serowarni, czyli "krążek" formujemy ręcznie i dlatego waga jest około 240g. Te minimalne odchyłki wagi - zazwyczaj na plus - potwierdzają, że to nie jest produkt przemysłowy z fabryki.
Jest elastyczny, bez oczek. Posiada delikatny, łagodny, lekko słony smak.
Dojrzewa min. 3 tygodnie w specjalnych warunkach.
Ciągle powoli dojrzewa i posiada cztery miesiące przydatności do spożycia.
Pakowany jest w specjalnie dedykowane do produkcji serów worki próżniowe, termokurczliwe, których zaletami są:
– zachowanie naturalnego wyglądu i utrzymanie świeżego smaku;
– możliwość obejrzenia całego produktu bez konieczności jego otwierania;
– wydłużenie terminu przydatności do spożycia do kilku miesięcy;
– zapobieganie utracie masy oraz rozwojowi niepożądanych pleśni i drożdży;
– zachowanie apetycznego wyglądu i smaku.
Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!
Produkty z mleka koziego zalecane są szczególnie w przypadkach:
- mlecznej skazy białkowej;
- jeżeli z różnych względów nie można spożywać produktów z mleka krowiego;
- dla cierpiących na cukrzycę, astmę i inne schorzenia dróg oddechowych;
- dla chorych i rekonwalescentów;
- dla ludzi zagrożonych osteoporozą;
- dla wszystkich osób ceniących naturalne i smaczne produkty lokalne.
Najnowsze badania naukowe informują również o anty nowotworowym działaniu mleka koziego i jego przetworów!
Kilka słów o "GOSPODARSTWIE KOZIE ŁAWY":
Emilia i Krzysztof swoją przygodę rozpoczęli w 2011 r. i dzięki pasji, pracowitości oraz talentowi wytwarzają niepowtarzalne i pyszne sery.
Sery, twarogi i jogurty powstają wyłącznie ze świeżego mleka pochodzącego z własnej hodowli. Dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości, gdyż w procesie produkcyjnym nie używają żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Kozy wiedzą co dobre, a my mamy pewność, że mleko z którego powstają oferowane przez nas produkty jest pełnowartościowe i w pełni naturalne.
Dlatego zostali wielokrotnie wyróżnieni i ciągle zdobywają nowe nagrody, a zdobytym doświadczeniem chętnie dzielą się z początkującymi serowarami.
Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.