Producenci

Ser MAŚLANY - Butterkase GOLISZEW, SER KETO, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 21,50 zł

Cena regularna:

21.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Pin It

Opis

Ser Krowi żółty, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy typu BUTTERKASE.

Prosimy wybrać, czy wolicie Państwo dostać ten ser w kawałku, czy też świeżo krojony z bloku w plastry.

Receptura i tradycja sera BUTTERKÄSE pochodzi z Niemiec, popularny jest również w USA, szczególnie w stanie Wisconsin.

Ser wytwarzany jest według oryginalnej niemieckiej receptury.
BUTTERKÄSE, czyli ser maślany jest kremowy, półtwardy, delikatny, o lekko maślanym smaku i wysokiej zawartości tłuszczu (50%).

Dobrze się topi i wyśmienicie smakuje na tostach, zapiekankach oraz w zupach.

Jest to ser idealny do zapiekania oraz jedzenia na ciepło, ponieważ zachowuje swoją strukturę i smak podczas podgrzewania. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu nie przypala się co jest częstym problemem w innych serach, których nie powinno się zapiekać, bo wytwarzają szkodliwe substancje.

Doskonale pasuje również do pieczywa, kanapek, sałatek oraz jako dodatek do dań mięsnych.
Charakteryzuje się delikatnym smakiem i kremową konsystencją, która ROZPŁYWA się w ustach.
Ser Butterkase jest wytwarzany z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów i barwników, co czyni go zdrowym i smacznym wyborem dla miłośników sera.

Ser ma 50 gramów tłuszczu na 100 gramów sera, wysoką zawartość białka i śladowe ilości węglowodanów. Dzięki takim makroskładnikom ser jest idealny dla osób, które stosują dietę ketogeniczną lub niskowęglowodanową.

Przeznaczenie (w skali 1-5):

- kanapka - 5/5 * * * * *

- na deskę serów - 5/5 * * * * *

- do zapiekania - 5/5 *****

Skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka.

Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".

Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!

 Sery z Goliszewa

Kilka słów o "SERACH Z GOLISZEWA":

W 2017 powstała marka Sery z Goliszewa oraz brandy dla długo dojrzewających szlachetnych serów tworzonych na podstawie tradycyjnych receptur. W portfolio firmy znalazły się sery: Boryna, Jagna, Antek, Dobrodziej, Zbójnik oraz jego mniejszy brat "Zbójniczek".

Ogromną uwagę poświęca się tu kontroli jakości, począwszy od surowca aż po produkt gotowy i podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl