Ser MAŚLANY - Butterkase GOLISZEW, SER KETO, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy.
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ser Krowi żółty, dojrzewający 6 tygodni, podpuszczkowy typu BUTTERKASE.
Prosimy wybrać, czy wolicie Państwo dostać ten ser w kawałku, czy też świeżo krojony z bloku w plastry.
Receptura i tradycja sera BUTTERKÄSE pochodzi z Niemiec, popularny jest również w USA, szczególnie w stanie Wisconsin.
Ser wytwarzany jest według oryginalnej niemieckiej receptury.
BUTTERKÄSE, czyli ser maślany jest kremowy, półtwardy, delikatny, o lekko maślanym smaku i wysokiej zawartości tłuszczu (50%).
Dobrze się topi i wyśmienicie smakuje na tostach, zapiekankach oraz w zupach.
Jest to ser idealny do zapiekania oraz jedzenia na ciepło, ponieważ zachowuje swoją strukturę i smak podczas podgrzewania. Dzięki wysokiej zawartości tłuszczu nie przypala się co jest częstym problemem w innych serach, których nie powinno się zapiekać, bo wytwarzają szkodliwe substancje.
Doskonale pasuje również do pieczywa, kanapek, sałatek oraz jako dodatek do dań mięsnych.
Charakteryzuje się delikatnym smakiem i kremową konsystencją, która ROZPŁYWA się w ustach.
Ser Butterkase jest wytwarzany z naturalnych składników, bez dodatku konserwantów i barwników, co czyni go zdrowym i smacznym wyborem dla miłośników sera.
Ser ma 50 gramów tłuszczu na 100 gramów sera, wysoką zawartość białka i śladowe ilości węglowodanów. Dzięki takim makroskładnikom ser jest idealny dla osób, które stosują dietę ketogeniczną lub niskowęglowodanową.
Przeznaczenie (w skali 1-5):
- kanapka - 5/5 * * * * *
- na deskę serów - 5/5 * * * * *
- do zapiekania - 5/5 *****
Skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych, podpuszczka.
Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!
Kilka słów o "SERACH Z GOLISZEWA":
W 2017 powstała marka Sery z Goliszewa oraz brandy dla długo dojrzewających szlachetnych serów tworzonych na podstawie tradycyjnych receptur. W portfolio firmy znalazły się sery: Boryna, Jagna, Antek, Dobrodziej, Zbójnik oraz jego mniejszy brat "Zbójniczek".
Ogromną uwagę poświęca się tu kontroli jakości, począwszy od surowca aż po produkt gotowy i podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.