Ser Kozi z Suszonymi pomidorami ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Opis
Ser Kozi Podpuszczkowy Solankowy "baryłka" ok. 23dag z Suszonymi pomidorami
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę.
Dla miłośników smaków śródziemnomorskich jest jednym z najczęściej wybieranych za swój delikatny i uniwersalny smak.
W postaci „baryłki” do samodzielnego krojenia jest świetny do kanapek, sałatek, a także na ciepło do zapiekanek lub grillowania.
Solanka przedłuża jego trwałość do 30 dni, a smak z czasem robi się bardziej wyrazisty.
Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO!
Produkty z mleka koziego zalecane są szczególnie w przypadkach:
- mlecznej skazy białkowej;
- jeżeli z różnych względów nie można spożywać produktów z mleka krowiego;
- dla cierpiących na cukrzycę, astmę i inne schorzenia dróg oddechowych;
- dla chorych i rekonwalescentów;
- dla ludzi zagrożonych osteoporozą;
- dla wszystkich osób ceniących naturalne i smaczne produkty lokalne.
Najnowsze badania naukowe informują również o anty nowotworowym działaniu mleka koziego i jego przetworów!
Kilka słów o naszych przyjaciołach z "GOSPODARSTWA NAD AREM":
Podobnie, jak w przypadku wędlin rozszerzamy asortyment i rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z GOSPODARSTWA NAD AREM, którzy sery robią z pasji… do kóz i sera oczywiście. Sery, twarogi i jogurty powstają wyłącznie ze świeżego mleka pochodzącego z własnej hodowli. Dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości, gdyż w procesie produkcyjnym nie używają żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Kozy wiedzą co dobre, a my mamy pewność, że mleko z którego powstają oferowane przez nas produkty jest pełnowartościowe i w pełni naturalne.
Dlatego wyróżnieni zostali certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur.
A wszystko zaczęło się w 1992 roku od jednej kozy imieniem Pyza, która podbiła nasze serca i nauczyła, że koza potrzebuje przestrzeni i różnorodności. I tak nasze stado, liczące obecnie około 300 kóz, codziennie przemierza wiele kilometrów w poszukiwaniu dobrego i różnorodnego pożywienia.
Nie oznacza to jednak, iż nie idziemy z duchem czasu – nasza przydomowa mleczarnia spełnia wszystkie normy sanitarno-weterynaryjne.
Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.