Ser Kozi Dojrzewający „krojony z krążka”
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ser Kozi DOJRZEWAJĄCY "krojony z krążka"
JEST TO CENA ZA KAWAŁEK "KRĄŻKA", KTÓRY CAŁY MOŻE WAŻYĆ 30-40 dag lub nawet 60-80 dag.
Istnieje oczywiście możliwość zamówienia całego krążka. W tym celu prosimy o kontakt telefoniczny lub o wpisanie tego w uwagach do zamówienia i najlepiej wybrać formę płatności za pobraniem, ponieważ wówczas będzie to cena za wielkość krążka jaką Państwo wybiorą.
Delikatny ser podpuszczkowy dzięki dojrzewaniu staje się serem twardym typu gouda, a dojrzewa w dojrzewalni na drewnianych półkach.
Do powstania 1 kg sera potrzebujemy 10 litrów mleka koziego.
Wybitny w smaku jako przekąska dla koneserów win i piw kraftowych.
W postaci „kawałków krojonych z krążka” lub w plastrach jest doskonały jako przekąska, a szczególnie z dodatkiem żurawiny, borówki, czy innych półwytrawnych konfitur idealnie wzbogaci każde przyjęcie.
Dojrzewanie przedłuża jego trwałość do 120 dni, a smak z czasem robi się bardziej wyrazisty, gdyż ser cały czas dojrzewa.
Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO!
Produkty z mleka koziego zalecane są szczególnie w przypadkach:
- mlecznej skazy białkowej;
- jeżeli z różnych względów nie można spożywać produktów z mleka krowiego;
- dla cierpiących na cukrzycę, astmę i inne schorzenia dróg oddechowych;
- dla chorych i rekonwalescentów;
- dla ludzi zagrożonych osteoporozą;
- dla wszystkich osób ceniących naturalne i smaczne produkty lokalne.
Najnowsze badania naukowe informują również o anty nowotworowym działaniu mleka koziego i jego przetworów!
Kilka słów o naszych przyjaciołach z "GOSPODARSTWA NAD AREM":
Podobnie, jak w przypadku wędlin rozszerzamy asortyment i rekomendujemy produkty naszych przyjaciół z GOSPODARSTWA NAD AREM, którzy sery robią z pasji… do kóz i sera oczywiście. Sery, twarogi i jogurty powstają wyłącznie ze świeżego mleka pochodzącego z własnej hodowli. Dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości, gdyż w procesie produkcyjnym nie używają żadnych konserwantów ani ulepszaczy.
Kozy wiedzą co dobre, a my mamy pewność, że mleko z którego powstają oferowane przez nas produkty jest pełnowartościowe i w pełni naturalne.
Dlatego wyróżnieni zostali certyfikatem Dziedzictwa Kulinarnego Warmii i Mazur.
A wszystko zaczęło się w 1992 roku od jednej kozy imieniem Pyza, która podbiła nasze serca i nauczyła, że koza potrzebuje przestrzeni i różnorodności. I tak nasze stado, liczące obecnie około 300 kóz, codziennie przemierza wiele kilometrów w poszukiwaniu dobrego i różnorodnego pożywienia.
Nie oznacza to jednak, iż nie idziemy z duchem czasu – nasza przydomowa mleczarnia spełnia wszystkie normy sanitarno-weterynaryjne.
Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.