- > ZAKWASY TŁOCZONE W BUTELKACH
- > ZAKWASY W KARTONIE "BAG in BOX"
- > ZESTAWY KIEŁBAS, MIĘS PIECZONYCH, ZAKWASÓW
- > OCET JABŁKOWY
- > SOKI OWOCOWE TŁOCZONE 100%
- > SERY ŻÓŁTE, SER CHEDDAR, SER BIO - SERABIO ORAZ Z GOLISZEWA
- > SERY KOZIE ZAGRODOWE "NAD AREM"
- > SERY KOZIE FARMERSKIE "KOZIEŁAWY"
- > SERY KORYCIŃSKIE, ŚLESIŃSKIE, PODPUSZCZKOWE, DOJRZEWAJĄCE
- > WĘDLINY Z DZICZYZNY - DZICZYZNA KLASY PREMIUM
- > WĘDLINY TRADYCYJNE, SWOJSKIE
- > PODROBY, SMAROWIDŁA, PASZTETY, SŁONINA
- > MUSZTARDY, CHRZANY, KETCHUPY, SOSY
- > POWIDŁA BEZ CUKRU, GALARETKI
- > PRZYPRAWY, ZIOŁA
- > KAWY, HERBATY
- > REGIONALNE SŁODYCZE
- Nowości
Ser HRABINY, Ślesiński dojrzewający 6 miesięcy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Opis
Ser HRABINY, dojrzewający 6 miesięcy "krojony z krążka/bochenka"
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości produktów ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser kroimy w kawałki w formie trójkąta z tzw. "KRĄŻKA/BOCHENKA", KTÓRY CAŁY MOŻE WAŻYĆ NAWET 3KG.
Zamawiając prosimy wybrać wagę oraz ilość kawałków. Można także złożyć indywidualne zamówienie na cały lub połowę krążka. Wtedy jednak NAJLEPIEJ prosimy o kontakt telefoniczny lub o wpisanie tego w uwagach do zamówienia, a my skontaktujemy się z Państwem i ustalimy to indywidualne zamówienie.
Sery najlepiej serwować w postaci trójkątów lub w plastrach.
Są doskonałe jako przekąska szczególnie z dodatkiem żurawiny, borówki, czy innych półwytrawnych konfitur.
Idealnie wzbogacają każde przyjęcie jako przekąska dla koneserów win i piw kraftowych.
Ser Hrabiny (dojrzewający 6 miesięcy) jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać przez minimum sześć miesięcy w piwnicach folwarcznych. Unikalny klimat naszej dojrzewalni sprawia, że w tym czasie nabiera on szlachetnego smaku oraz intensywnego aromatu.
Składniki: mleko, sól, kultury bakterii, podpuszczka. Przetwory mleczne z naszej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej.
Wartość odżywcza: energia: 356 kcal, białko: 24,94 g, węglowodany: 2,22 g, tłuszcz: 27,44 g.
Dojrzewanie przedłuża trwałość, a smak z czasem robi się bardziej wyrazisty, gdyż ser cały czas dojrzewa.
Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO!
Kilka słów o naszych przyjaciołach z "GOSPODARSTWA ROLNEGO ŚLESIN":
Podobnie, jak w przypadku wędlin rozszerzamy asortyment i rekomendujemy sprawdzone i naturalne produkty naszych przyjaciół z GOSPODARSTWA ROLNEGO ŚLESIN - Sery Ślesińskie ze SPIŻARNI Hrabiny Potulickiej, która symbolizuje lokalną tradycję wyrobu wiejskich specjałów i przywołuje oryginalne smaki z przełomu XIX i XX wieku. Ser Ślesiński wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od ślesińskich krów. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej i dzięki temu mamy gwarancję najwyższej jakości.
Tradycja hodowli krów oraz przetwórstwa mleka w Ślesinie jest ściśle związana z rozwojem folwarku i liczy sobie blisko 200 lat. Już za czasów Hrabiny Potulickiej znajdowała się tutaj mleczarnia, w której wytwarzano znane w całej okolicy przetwory mleczne takie jak domowe masło, śmietana oraz sery.
Świadectwem i spadkobiercą tej tradycji jest dziś rzemieślnicza serowarnia, która mieści się w dawnych zabudowaniach folwarcznych. W niedużym budynku, w sąsiedztwie obór znajdują się urządzenia do warzenia prawdziwego wiejskiego sera, który wytwarzany jest tak jak dawniej ze świeżego mleka krowiego zaraz po udoju.
Prawdziwą perełką gospodarstwa jest dojrzewalnia. Urządzono ją w liczących ponad sto lat piwnicach folwarcznej stodoły, która została wybudowana w 1890 roku, a jej konstrukcja i kształt zachowały się do dzisiaj. Architektura piwnicy to dowód perfekcji ówczesnych budowniczych. Ściany liczącej blisko 300 m2 piwnicy wykonane są z kamienia polnego, a strop tworzą masywne sklepienia kolebkowe wykonane z czerwonych cegieł. Wchodząc do środka mamy wrażenie, że jesteśmy w podziemiach średniowiecznej warowni. W dojrzewalni znajduje się labirynt regałów, gdzie na brzozowych deskach komfortowo leżakują nasze sery. Panująca tutaj wilgotność oraz temperatura tworzą idealne warunki do dojrzewania serów, które regularnie są pielęgnowane przez serowara.
JAK POWSTAJĄ SERY ŚLESIŃSKIE:
Mleko pozyskiwane jest tylko z własnej hodowli i dlatego jesteśmy pewni jego jakości co pozwala wytwarzać sery z mleka niepasteryzowanego i dzięki temu sery odróżniają się smakiem i jakością od wielu innych producentów.
Proces w pełni odwzorowuje tradycyjną recepturę, w której mleko wzbogacamy odpowiednimi szczepami bakterii, które decydują o oczekiwanej jakości sera. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. W kotle serowarskim następuje mieszanie i rozdrabnianie oraz powolne odsączenie serwatki. Następnie ręcznie w formach serowarskich układamy i prasujemy tak aby ziarna zbiły się w jednolitą masę. Uformowane w ten sposób główki sera wędrują do kąpieli solankowej. Zabieg ten stanowi naturalną formę konserwacji sera. Ponadto sól, wnikając w głąb sera sprawia, że jego smak staje się bardziej wyrazisty. Na zakończenie uwarzony i odpowiednio uformowany ser wędruje do dojrzewalni, w której ma zapewnione odpowiednie warunki do leżakowania.
Ser Ślesiński można jeść już po kilku dniach leżakowania. Jest wówczas miękki i trochę wilgotny. Ma biały lub delikatnie kremowy kolor, ale już zachwyca aksamitnym smakiem. Dłuższe leżakowanie sprawia, że ser staje się zwarty i bardziej suchy. Jednocześnie z upływem czasu ser nabiera ostrzejszego smaku i zapachu, a jego kolor staje się żółtawy. Produkowane są również sery długo-dojrzewające posiadające osobliwy orzechowy smak szczególnie polecany koneserom serów.
Nasi przyjaciele ze Ślesina podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Produkty powiązane
Zakwas z SELERA Kiszonego 750ml, "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone" z naturalnej kiszonki
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Kiszony seler z lokalnych upraw dzięki olejkom eterycznym i unikalnemu połączeniu z czosnkiem pomaga usuwać szkodliwe produkty przemiany materii i wpływa dobroczynnie na pracę nerek, które przepłukuje i dezynfekuje. Ta naturalna detoksykacja spowalnia procesy starzenia i zalecana jest ... (Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Sok z Kiszonej KAPUSTY Łowicki 750ml, "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone" z naturalnej kiszonki
Lokalnie, czyli zdrowiej...
Kiszona biała kapusta z lokalnych upraw dzięki swoim właściwościom wzmacnia i pomaga usuwać szkodliwe produkty przemiany materii, a także wpływa dobroczynnie dezynfekując i odkażając nasz organizm. Ta naturalna substancja pomaga zwalczać przeziębienie, infekcje, czy problemy trawienne, a także... (Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Sok Jabłko + AGREST, Łowickie Sady Tłoczony NFC 3L, Bag in Box, 100% Naturalny, bez Cukru, bez Konserwantów
Jedna szklanka soku dziennie i możesz zapomnieć o wizycie u lekarza:)
Tym bardziej, iż jest to korzystne połączenie z AGRESTEM. Powinien być stosowany w codziennej diecie. W 15 minut pozwala przyswoić do 96% witamin. Jest 100% naturalny, mętny, bez konserwantów, bez dodatku cukru i sztucznych substancji. To po prostu owoce z naszego sadu w płynie. Pyszny i pachnący świeżymi jabłkami najlepszych starych odmian i wzbogacony walorami agrestu... Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu.
Ser Kozi Wędzony Nad Arem „krojony z krążka”
Delikatny ser podpuszczkowy lekko wędzony dymie ze specjalnej mieszanki drzew liściastych. Delikatnie solony ser o twardszej konsystencji, a dzięki wędzeniu smakuje trochę podobnie do popularnego oscypka, choć jest w 100% z mleka koziego. W postaci „kawałków krojonych z krążka” lub w plastrach jest doskonały jako przekąska i na kanapki, a także na ciepło, lekko roztopiony na patelni lub w piekarniku z dodatkiem żurawiny, borówki, czy innych półwytrawnych konfitur idealnie wzbogaci każde przyjęcie. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser "STARSZAK " z Czosnkiem Niedźwiedzim, Ślesiński dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Sery STARSZAKI, dojrzewający 1-2 miesiące to Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni przynajmniej 4 tygodnie. Dzięki dłuższemu okresowi dojrzewania sery mają niezwykle wyrazisty smak i aromat, a ich struktura staje się bardziej zwarta. Jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Kozi z Czarnuszką ok. 23dkg „baryłka” Podpuszczkowy Solankowy
Delikatny ser podpuszczkowy moczony w solance nabiera lekko słonego smaku, przypominającego nieco fetę. Dodaliśmy czarnuszkę, która została na nowo odkryta w polskiej kuchni, gdyż jej ziarenka dodają serowi wyrazistości i lekko zaostrzają jego smak. Czarnuszka może również pomagać obniżać ciśnienie krwi oraz poziom „złego” cholesterolu LDL, jak również wspomaga pracę układu odpornościowego i zapobiega osteoporozie. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Zakwas z BURAKÓW Kiszonych 750ml, "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone" z naturalnej, domowej kiszonki
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Kiszony burak ćwikłowy z gospodarstwa dzięki unikalnemu połączeniu z czosnkiem wspomaga procesy krwiotwórcze i udowodniono, że ma działanie prozdrowotne. Z powodzeniem polepsza zdrowie w leczeniu anemii oraz u pacjentów po operacji, jak również w trakcie i po chemioterapii. Jest zalecany dla zdrowia kobiet w ciąży i zdrowia ... Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu.
OCET JABŁKOWY DOMOWY Łowickie Sady 500 ml, Niefiltrowany, Niepasteryzowany, Żywy osad
Lokalnie, czyli SMACZNIEJ i zdrowiej...
Zastosowanie OCTU JABŁKOWEGO w kuchni i medycynie było znane już 5 tysięcy lat p.n.e.
Jest organicznym źródłem cennych antyoksydantów, bogatym w witaminy C, B oraz biotyny, kwas foliowy, fosfor, sód, potas, magnez i żelazo. A to tylko początek jego korzystnych właściwości...
Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu.
Zakwas z BURAKÓW Kiszonych 2L Bag in Box, "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone" z naturalnej kiszonki
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Kiszony burak ćwikłowy z lokalnego gospodarstwa dzięki unikalnemu połączeniu z czosnkiem wspomaga procesy krwiotwórcze i udowodniono, że ma działanie prozdrowotne. Z powodzeniem polepsza zdrowie w leczeniu anemii oraz u pacjentów po operacji, jak również w trakcie i po chemioterapii. Jest zalecany dla zdrowia kobiet w ciąży i zdrowia ... Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu.
Zakwas z BURAKÓW Kiszonych 5L Bag in Box, "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone" z naturalnej kiszonki
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Kiszony burak ćwikłowy z lokalnego gospodarstwa dzięki unikalnemu połączeniu z czosnkiem wspomaga procesy krwiotwórcze i udowodniono, że ma działanie prozdrowotne. Z powodzeniem polepsza zdrowie w leczeniu anemii oraz u pacjentów po operacji, jak również w trakcie i po chemioterapii. Jest zalecany dla zdrowia kobiet w ciąży i zdrowia ... Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu.
Zakwas z BURAKÓW + SELER kiszony 750ml, "Łowickie Tłoczone Warzywa Kiszone" z naturalnej kiszonki
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...
Podwójna siła kiszonki BURAK+SELER, ponieważ kiszony burak ćwikłowy z lokalnego gospodarstwa dzięki unikalnemu połączeniu z czosnkiem może pomóc usuwać szkodliwe produkty przemiany materii i wpływa dobroczynnie na pracę nerek, które przepłukuje i dezynfekuje. Ta naturalna detoksykacja spowalnia procesy starzenia i zalecana jest... Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu.
Ser "STARSZAK " z Czarnuszką, Ślesiński dojrzewający 2 miesiące ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Sery STARSZAKI, dojrzewający 1-2 miesiące to Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni przynajmniej 4 tygodnie. Dzięki dłuższemu okresowi dojrzewania sery mają niezwykle wyrazisty smak i aromat, a ich struktura staje się bardziej zwarta. Jest wytwarzany zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Potem pozwalamy mu spokojnie dojrzewać ... Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła Śliwkowe BEZ CUKRU WĘGIERKA 340g z 1,2kg owoców oraz inne wyśmienite smaki
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła z WIŚNI 100% 350g z 1kg owoców oraz inne wyborne smaki
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła z AGRESTU 260g ze 100% owoców
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła z CZARNEJ PORZECZKI 100% 340g z 900g owoców
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Galaretka JAGODOWA 290g ze 100% owoców jagody bez żadnych zbędnych dodatków chemii spożywczej
Zapraszamy do spróbowania galaretek domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Zamówienie INDYWIDUALNE - rodzaj, waga, ilość według zamówienia: prosimy w uwagach do zamówienia podać co Państwa interesuje, a my przeliczymy i zadzwonimy lub wyślemy ofertę z ceną.
Kiszonki oprócz wędzonki kochają towarzystwo dobrych serów, prawdziwych, domowych powideł, soków tłoczonych 100% NFC i innych naturalnych produktów, bo razem smakują najlepiej, a lepsze jedzenie to lepsze życie...
Dzwoniąc do nas lub wysyłając mail możecie Państwo złożyć indywidualne zamówienie oraz otrzymać dodatkowe upusty!
Ser PLEŚNIOWY "Szlachcic", Ślesiński dojrzewający ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser PLEŚNIOWY podpuszczkowy, dojrzewający. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni i są wytwarzane zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser WĘDZONY z Ziołami "Ślesiniak", dojrzewający, podpuszczkowy ze Spiżarni Hrabiny Potulickiej.
Ser WĘDZONY z Ziołami - podpuszczkowy, dojrzewający. Sery Ślesińskie leżakujące w naszej dojrzewalni i są wytwarzane zgodnie ze starą recepturą serowarską, która nakazuje warzenie sera z pełnotłustego mleka krowiego pochodzącego prosto z udoju. Aby uzyskać prawdziwy, wiejski ser do mleka dodajemy tylko podpuszczkę, sól oraz kultury bakterii mlekowych. Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła Śliwkowe z Płatkami Róży BEZ CUKRU 340g z 1,2kg węgierki
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Galaretka z CZARNEJ PORZECZKI 260g z Żurawiną w likierze 100% owoców - naturalna bez chemii spożywczej
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Powidła Śliwkowe z RUMEM bez cukru 340g z 1,2kg węgierki
Zapraszamy do spróbowania powideł domowych BEZ CUKRU z certyfikatem DZIEDZICTWA KULINARNEGO, które kochają towarzystwo dobrych i naturalnych produktów, ponieważ razem smakują najlepiej.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Cebula Smażona 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Czarnuszka 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Cząber 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Czubryca zielona 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Estragon 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kurkuma 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Lubczyk 25g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Majeranek 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Majeranek 140g - Pojemnik - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pieprz czarny, ziarno 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pieprz kolorowy, ziarno 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pieprz ziołowy 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pomidor z oregano + Chilli 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pomidor z ziołami 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Przyprawa do dań z makaronu 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Przyprawa do mięs i innych potraw 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Przyprawa do ziemniaków 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Tymianek 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Warzywa suszone 100g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Zioła prowansalskie 50g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pomidor z Ziołami toskańskimi 40g - Symfonia Smaku
To "Szczypta doskonałego smaku", a nasi stali Klienci twierdzą, że to "Symfonia Smaku" ...
Mieszanki zarówno w wersji tradycyjnej oraz coraz częściej poszukiwanej bez glutaminianu sodu i konserwantów. Te przyprawy różnią się od „marketowych” zarówno wyższą jakością, jak i większą gramaturą. Polecane są przez nas, ponieważ od wielu lat nadają wyśmienity smak naszym wędlinom.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Boczek z PIECA - Pieczyste naturalne bez Peklosoli, bez GMO oraz bez konserwantów.
Pieczony boczek wieprzowy z dodatkiem ziół - bez azotynu sodu (bez peklosoli).
Pieczyste z boczku, marynowanego w kąpieli soli jodowanej połączonej z wywarem ziół i przypraw, posypany naturalnymi przyprawami, pieczony pod przykryciem w piecu...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Karkówka z PIECA - Karczek - Pieczyste - tradycyjnie bez konserwantów.
Pieczona karkówka wieprzowa bez azotynu sodu (bez peklosoli).
Pieczeń z karkówki marynowanej przez okres 7 dni w kąpieli soli jodowanej połączonej z wywarem ziół i przypraw wg własnej receptury, posypana naturalnymi przyprawami zwinięta i pieczona pod przykryciem w piecu...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kaszanka cienka jęczmienno-gryczana ze Skurpi bez konserwantów.
Parzona kaszanka jęczmienno-gryczana.
Kaszanka wyprodukowana w małej przetwórni na Mazurach – w Masarni Skurpie...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KRÓWKI z Bacówki 200g w metalowym pudełku, wytwarzane ręcznie na maśle bez dodatku tłuszczów roślinnych
Słodkie, ręcznie robione krówki zapakowane w eleganckim metalowym pudełku. Krówki z Bacówki nie zawierają barwników ani sztucznych aromatów, wytwarzane są na maśle, bez dodatku tłuszczów roślinnych...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Smalec z gęsi - w słoiku 170g - bez alergenów, bez barwników, bez cukru, bez glutenu, bez wzmacniaczy smaku
Wytapiany z gęsiego sadła w szklanym słoiku 170g.
Znalazł on nie tylko zastosowanie w kuchni, ale dzięki właściwościom leczniczym i zdrowotnym stanowi element domowych sposobów na schorzenia. Co ważne, smalec gęsi ma wiele wartości odżywczych.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KRÓWKI z Bacówki NA WAGĘ, wytwarzane ręcznie na maśle bez dodatku tłuszczów roślinnych
Słodkie, ręcznie robione krówki zapakowane w elegancki kartonik. Krówki z Bacówki nie zawierają barwników ani sztucznych aromatów, wytwarzane są na maśle, bez dodatku tłuszczów roślinnych. Produkowane w Polsce
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
CEBULA KARMELIZOWANA DO MIĘS I SERÓW 200G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest czerwona cebula karmelizowana doskonała do mięs...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
SALSA PAPRYKOWA 200G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest SALSA PAPRYKOWA w słoiku, doskonała do mięs i serów...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KETCHUP DLA DZIECI 200G BACÓWKA
Polecamy nie tylko dla dzieci, ale dla wszystkich lubiących bardzo łagodne smaki ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
SOS CZOSNKOWY 240G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest sos czosnkowy w słoiku, doskonały do mięs, pizzy ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
MUSZTARDA FRANCUSKA JAŚNIE PANA 250G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest musztarda francuska w słoiku, doskonała do mięs, wędzonek...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
CHRZAN TARTY PREMIUM 180G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest chrzan tarty w słoiku, doskonały do mięs, wędzonek...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z czarnuszką, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński naturalny, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z pomidorem, czosnkiem i bazylią, podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z czosnkiem niedźwiedzim, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński z tłuczonym pieprzem i świeżym czosnkiem, Podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
BURAKI TARTE MARYNOWANE 290 G BACÓWKA
Polecamy BURAKI TARTE MARYNOWANE w słoiku.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kiełbasa PALCÓWKA tradycyjna z Podlasia niewędzona, nieparzona, a jedynie peklowana i suszona z gatunku wędlin swojskich dojrzewających.
Niewątpliwie rozpoznawalny specjał Podlasia!
Wyjątkowy rodzaj kiełbasy doprawionej peklosolą oraz naturalnymi przyprawami i podsuszanej.
Wspaniały smak i aromat!
Koniecznie musisz poznać...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Polędwica dojrzewająca - tradycyjna wędzonka z Podlasia - bez wzmacniaczy smaku
Surowa wędzonka wieprzowa, wędzona zimnym dymem, długo dojrzewająca, naturalnie suszona.
Wyrabiane z najlepszego gatunkowo schabu, dwutygodniowy proces dojrzewania powoduje znaczną utratę na wadzę nawet do 30%. Podsuszane ale nie odparzane....
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Ser Koryciński wędzony, podpuszczkowy z certyfikatem CHRONIONE OZNACZENIE GEOGRAFICZNE z Aulakowszczyzny w gminie Korycin
Ser KORYCIŃSKI wyrabiany jest zgodnie z dawną recepturą ze świeżego, niepasteryzowanego mleka, pochodzącego prosto od krów z tradycyjnej hodowli. Tak przygotowane mleko ścinane jest naturalną podpuszczką w kotle serowarskim, w którym powstałe ziarno serowarskie. Po odsączeniu można dodać też zioła, które wzbogacą smak. Przetwory mleczne z tej serowarni nie zawierają konserwantów, mleka w proszku, barwników ani innej chemii spożywczej! Zapakowany próżniowo "vacum".
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
KONFITURA Z ROKITNIKA POSPOLITEGO 200G BACÓWKA
Polecamy Konfiturę z rokitnika pospolitego w słoiku.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
BURAKI PASKI MARYNOWANE 290 G BACÓWKA
Polecamy Buraki paski marynowane w słoiku.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
ĆWIKŁA Z CHRZANEM 280G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest ćwikłą z chrzanem w słoiku, doskonały do mięs, wędzonek...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
MAJONEZ 240G BACÓWKA
Polecamy bardziej wytrawną propozycję jaką jest majonez w słoiku, doskonały do mięs, pizzy ...
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Frankfurterki z SARNY 300g z dodatkiem mięsa z Dzika, wędzone, parzone - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Pasztet z SARNY 185g w SŁOIKU - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Szynka tradycyjna z DZIKA 300g - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Szynka z JELENIA 300g - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).
Kiełbasa ŻYWIECKA 100% DZICZYZNY 350g (Jelenia i Dzika) - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
(Szczegółowy opis znajdziecie po kliknięciu na zdjęcie produktu).