Ser Cheddar z cebulką, SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwatów
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Ser Cheddar dojrzewający w plastrach albo w kawałku (ser typu angielskiego), krowi żółty, dojrzewający + probiotyczne bakterie kwasu mlekowego LAB.
Ser Cheddar w plastrach lub w kawałku
Prosimy wybrać, czy wolicie Państwo dostać ten ser w kawałku, czy też świeżo krojony z bloku w plastry.
Zawsze zachęcamy do zakupów w kawałku, ponieważ ser będzie dojrzewał i dłużej zachowa świeżość oraz swój wyjątkowy smak.
Ser Cheddar - czym się charakteryzuje?
Sery Cheddar wytwarzane są przy wykorzystaniu probiotycznych bakterii kwasu mlekowego LAB, które utrzymują prawidłową florę bakteryjną i zalecane są podczas terapii antybiotykowej. Wyprodukowane są z wysokiej jakości mleka krowiego.
Ser Cheddar dojrzewa powyżej 3 miesięcy w swojej naturalnej, woskowanej skórce. Znany jest z niezwykle wyrazistego i oryginalnego smaku. To ser wyraźnie kremowy z nutami słodkimi i delikatną pikantnością, która przybiera różne natężenia. Konsystencja sera jest jednolita, a przy tym ser doskonale się topi tworząc lejącą, gładką masę.
Ser Cheddar - skład
Ser Cheddar powstaje BEZ BARWNIKÓW i dlatego jest jaśniejszy od konwencjonalnych, przemysłowych serów, ale to dlatego, aby były pełne zdrowia, a nie chemii. W trosce o zdrowie konsumentów nie dodawane są także żadne KONSERWANTY, jak np.: lizozym lub azotany.
Azotany mają zapobiegać wzdęciom i nieprzyjemnym zapachom w serze, ale w nadmiarze w organizmie człowieka utrudniają transport tlenu przez krew, mogą wywołać nowotwór żołądka i jelita grubego, a także przyczyniają się do uszkadzania niektórych struktur mózgu.
Skład: mleko pasteryzowane, sól, kultury bakterii mlekowych LAB.
Ser Cheddar - do czego użyć?
Doskonale pasuje na deskę serów, a także do pieczywa, kanapek, sałatek oraz jako dodatek do dań mięsnych.
Przechowywać w lodówce.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum".
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!
Kilka słów o "SERACH Z SERABIO":
SERABIO to sery w tym sery konwencjonalne oraz z certyfikatem ekologicznym, a także masło ekologiczne produkowane wyłącznie z mleka BIO, pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych.
To świadczy o tym, iż SERABIO przywiązuje szczególną wagę do jakości surowców i pod tym kątem dobiera również mleko bez certyfikatu.
W gospodarstwie ekologicznym hodowla zwierząt odbywa się bez użycia nawozów sztucznych, środków ochrony roślin (herbicydów, pestycydów) i bez szkodliwych substancji chemicznych. Niedopuszczalne jest stosowanie pasz GMO (modyfikowanych genetycznie) i pochodzenia zwierzęcego. Zwierzęta w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych mają stały dostęp do ekologicznych pastwisk i pasz własnej produkcji.
Ogromną uwagę poświęca się tu kontroli jakości, począwszy od surowca aż po produkt gotowy i podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...