Producenci

Ser Cheddar BIO - Plastry 125g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,90 zł

Cena regularna:

11.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Ser Cheddar BIO, krowi żółty, dojrzewający,  plastry 125 g. + probiotyczne bakterie kwasu mlekowego LAB.

Ser Cheddar Bio - czym się charakteryzuje?

Ser Cheddar to kwintesencja brytyjskiego smaku i tradycji serowarskiej. Jego lekko kwaskowaty i intensywny smak sprawia, że idealnie komponuje się z wieloma potrawami, dodając im niepowtarzalnego aromatu. Ser jest wyczuwalnie ostrzejszy niż typowy żółty ser, a intensywność smaku zależy od czasu dojrzewania - im dłużej, tym bardziej ostry.

Ser Cheddar Bio - do czego użyć?

Ser Cheddar polecany jest jako samodzielna przekąska, ale także jako składnik kanapek, sałatek i dań obiadowych. Doskonale pasuje na deskę serów.

Ser Cheddar Bio - skład

Sery SERABIO powstają BEZ BARWNIKÓW i dlatego są jaśniejsze od konwencjonalnych, przemysłowych serów, ale to dlatego, aby były pełne zdrowia, a nie chemii. W trosce o zdrowie konsumentów nie dodawane są także żadne KONSERWANTY, jak np.: lizozym lub azotany.

Azotany mają zapobiegać wzdęciom i nieprzyjemnym zapachom w serze, ale w nadmiarze w organizmie człowieka utrudniają transport tlenu przez krew, mogą wywołać nowotwór żołądka i jelita grubego, a także przyczyniają się do uszkadzania niektórych struktur mózgu.

Skład: pasteryzowane ekologiczne mleko krowie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna.

Przechowywać w lodówce.


Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!

Kilka słów o "SERACH Z SERABIO":

SERABIO to sery w tym sery konwencjonalne oraz z certyfikatem ekologicznym, a także masło ekologiczne produkowane wyłącznie z mleka BIO, pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych.

To świadczy o tym, iż SERABIO przywiązuje szczególną wagę do jakości surowców i pod tym kątem dobiera również mleko bez certyfikatu.

W gospodarstwie ekologicznym hodowla zwierząt odbywa się bez użycia nawozów sztucznych, środków ochrony roślin (herbicydów, pestycydów) i bez szkodliwych substancji chemicznych. Niedopuszczalne jest stosowanie pasz GMO (modyfikowanych genetycznie) i pochodzenia zwierzęcego. Zwierzęta w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych mają stały dostęp do ekologicznych pastwisk i pasz własnej produkcji.

Ogromną uwagę poświęca się tu kontroli jakości, począwszy od surowca aż po produkt gotowy i podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl