Producenci

Ser BIO Tylżycki - Plastry 125g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

ZAKISZENI - serabio - lokalny.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 11,50 zł 11.50
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Ser BIO Tylżycki, krowi żółty, dojrzewający,  plastry 125 g. + probiotyczne bakterie kwasu mlekowego LAB.

Ser TYLŻYCKI to ser ekologiczny o kremowym, wyraźnym i lekko kwaskowatym smaku, ceniony przez smakoszy serów o zdecydowanym bukiecie smakowym. Jego receptura i skład są zbliżone do receptur serów starorosyjskich. Tylżycki to ser półtwardy, który dojrzewa przez 5 tygodni, a jego smak zmienia się w trakcie dojrzewania. Na początku jest lekko kwaskowaty, natomiast w późniejszym stadium staje się lekko pikantny. Ser ten cechuje się także elastyczną i gładką konsystencją.

Sery SERABIO powstają BEZ BARWNIKÓW i dlatego są jaśniejsze od konwencjonalnych, przemysłowych serów, ale to dlatego, aby były pełne zdrowia, a nie chemii.

W trosce o zdrowie konsumentów nie dodawane są także żadne KONSERWANTY, jak np.: lizozym lub azotany.

Azotany mają zapobiegać wzdęciom i nieprzyjemnym zapachom w serze, ale w nadmiarze w organizmie człowieka utrudniają transport tlenu przez krew, mogą wywołać nowotwór żołądka i jelita grubego, a także przyczyniają się do uszkadzania niektórych struktur mózgu.

Doskonale pasuje na deskę serów,  a także do pieczywa, kanapek, sałatek oraz jako dodatek do dań mięsnych.

Skład: pasteryzowane ekologiczne mleko krowie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna.

Przechowywać w lodówce.


Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!

 Kilka słów o "SERACH Z SERABIO":

SERABIO to sery w tym sery konwencjonalne oraz z certyfikatem ekologicznym, a także masło ekologiczne produkowane wyłącznie z mleka BIO, pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych.

To świadczy o tym, iż SERABIO przywiązuje szczególną wagę do jakości surowców i pod tym kątem dobiera również mleko bez certyfikatu.

W gospodarstwie ekologicznym hodowla zwierząt odbywa się bez użycia nawozów sztucznych, środków ochrony roślin (herbicydów, pestycydów) i bez szkodliwych substancji chemicznych. Niedopuszczalne jest stosowanie pasz GMO (modyfikowanych genetycznie) i pochodzenia zwierzęcego. Zwierzęta w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych mają stały dostęp do ekologicznych pastwisk i pasz własnej produkcji.

Ogromną uwagę poświęca się tu kontroli jakości, począwszy od surowca aż po produkt gotowy i podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej, a lepsze jedzenie to lepsze życie.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl