
Ser BIO Mocarz - Plastry 125g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Ser BIO Mocarz, krowi żółty, dojrzewający, plastry 125 g. + probiotyczne bakterie kwasu mlekowego LAB.
Ser Bio Mocarz wyróżnia się wysoką zawartością białka. Ma delikatny smak oraz subtelny aromat. Cechuje go niskokaloryczność, dlatego jest wskazany dla osób dbających o odpowiedni poziom cholesterolu. Dzięki wysokiej zawartości białka produkt jest polecany również dla osób uprawiających sport.
W trosce o zdrowie konsumentów nie dodawane są także żadne KONSERWANTY, jak np.: lizozym lub azotany.
Azotany mają zapobiegać wzdęciom i nieprzyjemnym zapachom w serze, ale w nadmiarze w organizmie człowieka utrudniają transport tlenu przez krew, mogą wywołać nowotwór żołądka i jelita grubego, a także przyczyniają się do uszkadzania niektórych struktur mózgu.
Doskonale pasuje na deskę serów, a także do pieczywa, kanapek, sałatek oraz jako dodatek do dań mięsnych.
Skład: mleko ekologiczne pasteryzowane, sól, kultury bakterii fermentacji mlekowej, chlorek wapnia, podpuszczka mikrobiologiczna
Przechowywać w lodówce.
Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!
Kilka słów o "SERACH Z SERABIO":
SERABIO to sery w tym sery konwencjonalne oraz z certyfikatem ekologicznym, a także masło ekologiczne produkowane wyłącznie z mleka BIO, pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych.
To świadczy o tym, iż SERABIO przywiązuje szczególną wagę do jakości surowców i pod tym kątem dobiera również mleko bez certyfikatu.
W gospodarstwie ekologicznym hodowla zwierząt odbywa się bez użycia nawozów sztucznych, środków ochrony roślin (herbicydów, pestycydów) i bez szkodliwych substancji chemicznych. Niedopuszczalne jest stosowanie pasz GMO (modyfikowanych genetycznie) i pochodzenia zwierzęcego. Zwierzęta w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych mają stały dostęp do ekologicznych pastwisk i pasz własnej produkcji.
Ogromną uwagę poświęca się tu kontroli jakości, począwszy od surowca aż po produkt gotowy i podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.