Producenci

Ser BIO Maasdam - w kawałku 200 g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Serabio-Maasdam--w-kawalku.zakiszeni.pl.jpg
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,00 zł 17.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Ser BIO Maasdam, krowi żółty, dojrzewający  w kawałku 200 g. + probiotyczne bakterie kwasu mlekowego LAB.

Mazdamer to rodzaj holenderskiego sera wytwarzanego z krowiego mleka. Kwalifikuje się on do serów półtwardych, podpuszczkowych oraz dojrzewających. Charakteryzuje się on smakiem bardziej słodkim i orzechowym niż ementaler, oraz ma delikatną, żółtą skórkę i w przekroju posiada duże, widoczne dziury. Ponadto, jest on bardziej wilgotny i sprężysty od innych serów. Warto dodać, że Mazdamer zawiera dużą ilość białka.

Ser ekologiczny Maasdam to ser który z czasem staje się coraz bardziej wyrazisty i dojrzały. Dzięki procesowi dojrzewania, który może trwać nawet do 7 tygodni, ser zachowuje swój charakterystyczny smak i aromat.

Sery SERABIO powstają BEZ BARWNIKÓW i dlatego są jaśniejsze od konwencjonalnych, przemysłowych serów, ale to dlatego, aby były pełne zdrowia, a nie chemii.

W trosce o zdrowie konsumentów nie dodawane są także żadne KONSERWANTY, jak np.: lizozym lub azotany.

Azotany mają zapobiegać wzdęciom i nieprzyjemnym zapachom w serze, ale w nadmiarze w organizmie człowieka utrudniają transport tlenu przez krew, mogą wywołać nowotwór żołądka i jelita grubego, a także przyczyniają się do uszkadzania niektórych struktur mózgu.

Doskonale pasuje na deskę serów,  a także do pieczywa, kanapek, sałatek oraz jako dodatek do dań mięsnych.

Skład: pasteryzowane ekologiczne mleko krowie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego, podpuszczka mikrobiologiczna, zawartość tłuszczu w suchej masie 45%.

Przechowywać w lodówce.


Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!

 Kilka słów o "SERACH Z SERABIO":

SERABIO to sery w tym sery konwencjonalne oraz z certyfikatem ekologicznym, a także masło ekologiczne produkowane wyłącznie z mleka BIO, pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych.

To świadczy o tym, iż SERABIO przywiązuje szczególną wagę do jakości surowców i pod tym kątem dobiera również mleko bez certyfikatu.

W gospodarstwie ekologicznym hodowla zwierząt odbywa się bez użycia nawozów sztucznych, środków ochrony roślin (herbicydów, pestycydów) i bez szkodliwych substancji chemicznych. Niedopuszczalne jest stosowanie pasz GMO (modyfikowanych genetycznie) i pochodzenia zwierzęcego. Zwierzęta w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych mają stały dostęp do ekologicznych pastwisk i pasz własnej produkcji.

Ogromną uwagę poświęca się tu kontroli jakości, począwszy od surowca aż po produkt gotowy i podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej, a lepsze jedzenie to lepsze życie.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl