Producenci

Ser BIO Gouda - w kawałku 200 g , SERABIO, probiotyczne bakterie LAB, bez barwników i konserwantów

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 17,50 zł

Cena regularna:

17.50
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Ser BIO Gouda, krowi żółty, dojrzewający  w kawałku 200 g. + probiotyczne bakterie kwasu mlekowego LAB.

Gouda to ser ekologiczny o mlecznym, kremowym smaku i delikatnej, gładkiej konsystencji. Jego smak zmienia się w trakcie dojrzewania i staje się bardziej pełny i wyraźny. Ser dojrzewający. Ma pełny, mleczny smak, delikatny aromat i jest pozbawiony goryczki. Powstał z ekologicznego mleka, które zawiera dużą ilość łatwo przyswajalnego wapnia. 

Sery SERABIO powstają BEZ BARWNIKÓW i dlatego są jaśniejsze od konwencjonalnych, przemysłowych serów, ale to dlatego, aby były pełne zdrowia, a nie chemii.
W trosce o zdrowie konsumentów nie dodawane są także żadne KONSERWANTY, jak np.: lizozym lub azotany.

Azotany mają zapobiegać wzdęciom i nieprzyjemnym zapachom w serze, ale w nadmiarze w organizmie człowieka utrudniają transport tlenu przez krew, mogą wywołać nowotwór żołądka i jelita grubego, a także przyczyniają się do uszkadzania niektórych struktur mózgu.

Doskonale pasuje na deskę serów,  a także do pieczywa, kanapek, sałatek oraz jako dodatek do dań mięsnych.

 

Skład: pasteryzowane ekologiczne mleko krowie, sól, kultury bakterii kwasu mlekowego LAB, podpuszczka mikrobiologiczna.

Przechowywać w lodówce.


Zapraszamy do spróbowania produktów najlepszej jakości i wyjątkowego smaku!

 Kilka słów o "SERACH Z SERABIO":

SERABIO to sery w tym sery konwencjonalne oraz z certyfikatem ekologicznym, a także masło ekologiczne produkowane wyłącznie z mleka BIO, pochodzącego z certyfikowanych gospodarstw ekologicznych.

To świadczy o tym, iż SERABIO przywiązuje szczególną wagę do jakości surowców i pod tym kątem dobiera również mleko bez certyfikatu.

W gospodarstwie ekologicznym hodowla zwierząt odbywa się bez użycia nawozów sztucznych, środków ochrony roślin (herbicydów, pestycydów) i bez szkodliwych substancji chemicznych. Niedopuszczalne jest stosowanie pasz GMO (modyfikowanych genetycznie) i pochodzenia zwierzęcego. Zwierzęta w certyfikowanych gospodarstwach ekologicznych mają stały dostęp do ekologicznych pastwisk i pasz własnej produkcji.

Ogromną uwagę poświęca się tu kontroli jakości, począwszy od surowca aż po produkt gotowy i podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej, a lepsze jedzenie to lepsze życie.

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl