Salceson Biały Wiejski Ekstra w "MAĆKU" - TRZY WĘDZARNIE - tradycyjny swojski wyrób.
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Salceson Biały Ekstra "Extra White Salceson" jest prawdziwie SWOJSKI, ale powinien poznać go cały świat, ponieważ w przeciwieństwie do wielu innych na rynku, jest zamknięty w naturalnym "MAĆKU" (wyściółce żołądka), a nie w plastikowym rękawie.
Dodatkowo jest oczywiście WOLNY OD KONSERWANTÓW, WZMACNIACZY SMAKU i innych chemikaliów przemysłowych, tak jak robili to nasi dziadkowie, używając tylko naturalnych składników.
Nawet jeśli wygląd, czy skład salcesonu nie przekonuje wszystkich, nie ulegaj stereotypom, że jest to tani produkt z drugorzędnych składników.
Nasz produkt jest NIEZWYKŁY, jeden z najsmaczniejszych i najbardziej wartościowych produktów, ponieważ...
SKŁADNIKI: mięso wieprzowe w tym z golonki, bulion, sól, czosnek, pieprz, majeranek, ziele angielskie.
Podczas przygotowywania salcesonu nie dodajemy żelatyny. Zamiast tego używamy golonki i dużej ilości mięsa, które powoli się gotuje, uwalniając żelatynę, która wiąże wszystkie składniki, dzięki czemu salceson jest zwarty i zapobiega jego rozpadaniu się. Jednocześnie salceson staje się pysznym źródłem kolagenu i cennych składników odżywczych, które wzmacniają ścięgna, stawy, włosy, paznokcie i nadają skórze elastyczność.
NASZ EKSTRA SALCESON JEST POLECANY RÓWNIEŻ W DIECIE KETOGENICZNEJ.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość Energetyczna - 2264 KJ/548 Kcal, Tłuszcze - 52g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 20g, Węglowodany - 1,5g w tym cukry - 0g, Białko - 18g, Sól - 0,4g
Termin przydatności do spożycia: 10 dni
Temperatura przechowywania: 4-7℃.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum" i wysyłamy tylko ze świeżej produkcji od wtorku do czwartku, aby dotarł do Was na drugi dzień, i na weekend nie leżał w magazynie firmy kurierskiej.
Kilka słów o naszych staropolskich smakach z Trzech Wędzarni:
Nazwa naszego sklepiku w Płocku "Trzy Wędzarnie" odzwierciedla ideę starannej codziennej pracy, w której zawsze wybieramy dla naszych Klientów produkty z polskich, rodzinnych, małych wędzarni, gdzie z pokolenia na pokolenie kultywuje się tradycyjne, staropolskie receptury. Dlatego produkty mają jakość i smak, jak dawniej, bo gwarantuje to produkcja rzemieślnicza, a to jest możliwe tylko w pracy z pasją, jak w manufakturze.
Dzięki tej pasji i szacunkowi do dobrego jedzenia nasi przyjaciele, tak jak my przy robieniu kiszonek i zakwasów, dokładają wszelkich starań, aby zachować najwyższą jakość produktów, jednocześnie hołdując rodzinnej tradycji wędliniarskiej, gdzie dobra wędlina to przede wszystkim mięso i przyprawy.
Na co dzień widzimy, że każdy z nas ma nieco inny gust, przy czym jedni preferują smaki bardziej rustykalne, mocno doprawione, podczas gdy inni wolą delikatniejsze. Dlatego mamy produkty z co najmniej trzech różnych regionalnych wędzarni, które zaspokoją każdy gust.
Jeśli, tak jak my, wierzysz, że lepsze jedzenie oznacza lepsze życie, wybierz, spróbuj, a gwarantujemy, że odnajdziesz swój smak, często ten dawno niewidziany smak Twoich wspomnień...
Niewątpliwie produkty wybierane przez naszą rodzinę wyróżniają się wysoką jakością i smakiem, pielęgnowanym od lat przez polską tradycję wędliniarską.
Dziękujemy, że wybieracie mądrze i zdrowo, czerpiąc z lokalnych polskich tradycji i tym samym wspieracie rozwój małych, lokalnych społeczności.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...