
SZYNKA bez PEKLOSOLI - z solą himalajską, bez azotynu sodu, bez glutenu, bez konserwantów.
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Szynka naturalna z solą himalajską, wędzona, parzona - wytworzona bez dodatku peklosoli, czyli bez azotynu sodu.
Delikatna szynka wieprzowa, wzbogacona cenną, bogatą w mikroelementy solą himalajską. Szynka w przekroju kusi soczystym plastrem z widoczną warstwą tłuszczyku.
Naturalnie smaczna, stworzona zgodnie z filozofią tzw. czystej etykiety, w jej składzie nie znajdziemy konserwantów, glutaminianu sodu ani fosforanów.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości produktów z rzemieślniczej wędzarni Bacówka.
To smak tradycyjnej produkcji, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest to naturalna wędzonka, marynowana w kąpieli solankowej połączonej z wywarem ziół i przypraw wg wyjątkowej receptury.
Cena wędlin naturalnych - bez Peklosoli, czyli bez azotynu sodu...
Wyższą cenę tej serii wyjątkowych produktów rekompensuje większe bogactwo składników mineralnych i cennych wartości odżywczych.
Dodatkowo brak "Peklosoli", czyli chemicznego konserwanta sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej mięso pochodzi z chowu od rolników, a nie ferm przemysłowych.
Spróbuj tej jednej z niewielu wędlin na polskim rynku, w której dla podkreślenia naturalnych walorów zrezygnowaliśmy z peklosoli (azotynu sodu, czyli E-250), a także wszelkiej innej zbędnej chemii spożywczej...
Zamawiając prosimy wybrać wagę, ale można także złożyć indywidualne zamówienie na kilka rodzajów naszych naturalnych produktów według własnych oczekiwań.
Jeśli chcesz, aby na stołach Twoich Bliskich, Partnerów Biznesowych, Klientów, czy Pracowników znalazły się najwyższej jakości naturalne produkty prosimy o kontakt telefoniczny lub mail, a my doradzimy i ustalimy czego dokładnie Państwo oczekują.
Składniki: górna zrazowa ze świnki (100 g wędzonki wyprodukowano ze 128 g szynki), sól himalajska, przyprawy naturalne.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Konserwantów ani innej chemii spożywczej.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna | 713 kJ/170kcal |
Tłuszcz | 6,3 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 3,1 g |
Węglowodany | 1,6 g |
W tym cukry | 0,0 g |
Białko | 26,0 g |
Sól | 1,1 g |
Na czas transportu produkt jest bezpiecznie zapakowany próżniowo "vacum".
Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku lub papierze spożywczym i spożyć w ciągu 5 dni.
Jak w przypadku każdej wędliny należy unikać przechowywania w folii lub wilgoci.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.