
SZYNKA WOŁOWA - 300g ręcznie selekcjonowanego doskonałej jakości mięsa.
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Kolejny wyjątkowy produkt w ofercie TRZECH WĘDZARNI - SZYNKA WOŁOWA "Bycuś z Bacówki". Wytwarzane według małopolskiej receptury z wołowiny najlepszej klasy.
Każdy kawałek jest ręcznie selekcjonowany, następnie peklowany oraz starannie wędzony dzięki czemu zyskuje swoją charakterystyczną kruchość i soczystość, właściwą produktom klasy Premium.
Według opinii osób, które spróbowały tego produktu klasy premium to jest super delikatne mięso, soczyste, jędrne, miękkie o wspaniałym, subtelnym smaku.
Często funkcjonuje stereotyp, że wędliny wołowe będą suche lub twarde, ale nic bardziej mylnego w tym przypadku.
Jeśli jesteście ciekawi, jak smakuje i czy Was też przekona, zamówcie kawałek i spróbujcie w kanapce lub na desce wędlin.
Cena wędlin premium...
Wyższą cenę wędlin klasy premium, rekompensuje niska zawartość tłuszczu oraz większe bogactwo składników mineralnych, ponieważ zaczynamy proces wytwarzania od wyboru najlepszego mięsa, a następnie w procesie marynowania, dojrzewania, pieczenia lub suszenia wyparowuje woda, a pozostają najcenniejsze składniki pod względem odżywczym oraz smakowym.
Dodatkowo brak "sztuczności", czyli chemii spożywczej sprawia, że te wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Składniki (PRODUKT BEZGLUTENOWY): mięso wołowe ( 120g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu ), sól, przyprawy, sól peklowa.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 470kJ/115kcal; tłuszcz: 3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,5g; węglowodany: 2,5g w tym cukry: 0,8g; białko: 20g;sól: 2,5g
No i nie zapomnijmy, że oprócz tradycyjnej receptury kluczowe jest pochodzenie mięsa, czyli z polskiej, naturalnej hodowli - dzięki temu powstaje prawdziwy rarytas.
Na czas transportu produkt jest w kawałku zapakowany próżniowo "vacum" co przedłuża jego świeżość oraz soczystość.
Po wyjęciu z worka vacum wskazane jest osuszenie szynki ręcznikiem papierowym.
Więcej instrukcji, jak prawidłowo przechowywać wędliny oraz sery zamieszczamy na ulotce dołączonej do paczki.
Kilka słów o naszych staropolskich smakach z Trzech Wędzarni:
Nazwa naszego sklepiku w Płocku "Trzy Wędzarnie" odzwierciedla ideę starannej codziennej pracy, w której zawsze wybieramy dla naszych Klientów produkty z polskich, rodzinnych, małych wędzarni, gdzie z pokolenia na pokolenie kultywuje się tradycyjne, staropolskie receptury.
Dlatego produkty mają jakość i smak, jak dawniej, bo gwarantuje to produkcja rzemieślnicza, czyli ręczna, a nie maszynowa, a to jest możliwe tylko w pracy z pasją, jak w manufakturze. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Dzięki tej pasji i szacunkowi do dobrego jedzenia nasi przyjaciele, tak jak my przy robieniu kiszonek i zakwasów, dokładają wszelkich starań, aby zachować najwyższą jakość produktów.
Dlatego nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaku.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek wędzonki, kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do tradycyjnych komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych
Nasi dostawcy to rodzinne firmy, gdzie od pokoleń, każdego dnia dokłada się wszelkich starań, aby zachować najwyższą jakość produktów, jednocześnie przestrzegając rodzinnej tradycji wędliniarskiej, w której dobra wędlina to przede wszystkim mięso i przyprawy.
Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.
Bez wątpienia nasze produkty wyróżniają się wysoką jakością i smakiem, który pielęgnowany był przez lata polskiej tradycji wędliniarskiej.
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.
Lepiej mniej a dobrze, bo lepsze jedzenie to lepsze życie, aby żyło się smaczniej i zdrowiej, co gwarantują lokalne i rzemieślnicze produkty.