Powidła Śliwkowe BEZ CUKRU WĘGIERKA 340g z 1,2kg owoców oraz inne wyśmienite smaki
Opis
Powidła Śliwkowe - Śliwka Węgierka 340g - BEZ DODATKU CUKRU - wytworzone z 1,2kg owoców oraz inne wyborne smaki…
Podobnie, jak w przypadku wędlin i serów rozszerzamy asortyment naszego sklepu i rekomendujemy wyśmienite, tradycyjne powidła oraz naturalne galaretki z GOSPODARSTWA SADOWNICZEGO Ewy i Mieczysława, naszych przyjaciół, których sady są malowniczo położone w dolinie Wisły w Strzelcach k/Bydgoszczy.
Ich pracowitość i pasja zostały docenione CERTYFIKATEM DZIEDZICTWA KULINARNEGO, ponieważ produkty są wyrabiane zgodnie z dawną recepturą z owoców z własnych sadów i nie zawierają konserwantów ani innej chemii spożywczej.
Zamawiając powidła prosimy wybrać jeden lub kilka:) ze smaków, a mianowicie:
- tradycyjna, domowa śliwka węgierka bez dodatku cukru;
- śliwkowe z płatkami róży;
- śliwkowe z rumem;
- śliwkowe z miętą;
- śliwkowe z cynamonem.
Uwaga - prawdziwe powidła nie są drogie, lecz warte swojej ceny...
Raz spróbujecie - lepszych nigdy nie jedliście i lepszych nie znajdziecie...
Zwracamy Państwa uwagę, że nasz słoik 340g jest większym opakowaniem niż większość standardowych w sklepach i jest bardzo wydajny, ponieważ dla skosztowania prawdziwego smaku powideł wystarczy naprawdę niewielka ilość. Dodatkowo dzięki prostemu, naturalnemu składowi i wysokiej jakości owoców oraz higienie rzemieślniczej produkcji, jak we własnym domu, gwarantujemy termin przydatności po otwarciu 30 dni, a zamkniętych nawet 24 miesiące od daty produkcji.
Idealnie pasują do i nie tylko...
Doskonały smak i aromat naturalnych powideł idealnie pasuje do świeżego pieczywa, naleśników, placków, tostów, racuchów, wypieku ciast, białego sera, serków wiejskich, twarogu, dojrzewających serów podpuszczkowych, a nawet bigosu…
Oprócz przyjemności z codziennej konsumpcji idealnie wzbogacą każde przyjęcie jako przekąska dla koneserów serów, win i piw kraftowych.
Sekret smaku i korzyści prozdrowotne...
Do ich produkcji użyto najsłodszych śliwek węgierek starych, polskich odmian i dlatego nie potrzebują dodatku cukru. W smaku są lekko słodkie i zarazem kwaskowate. Oczywiście są pozbawione konserwantów, dodatków smakowych oraz aromatów. Zagęszczono je tylko dzięki długiemu procesowi gotowania, gdzie tradycyjna receptura i metoda przygotowania gwarantuje oprócz walorów smakowych również właściwości korzystne dla naszego zdrowia, albowiem wspomagają układ trawienny, regulują jego pracę i poprawiają apetyt.
Dodatkowo śliwki chronią przed wolnymi rodnikami, a więc przedwczesnym starzeniem.
Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.