Polędwiczka Delikatnie Wędzona Drewnem Z Wiejskiej Wędzarni Ze Skurpi
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Polędwiczka wieprzowa z Wiejskiej Wędzarni ze Skurpi - delikatnie wędzona naturalnym dymem, aby zachować jej delikatność oraz soczystość, to swojski, tradycyjny wyrób premium.
Jest to klasyczna wędzonka z najdelikatniejszej części mięsa BEZ WZMACNIACZY SMAKU oraz innej chemii przemysłowej, czyli tak, jak to robiono dawniej tylko z naturalnych składników.
Jest to bardzo smaczna wędlina o niewielkiej zawartości tłuszczu, czyli idealna dla osób liczących kalorie. Trzeba podkreślić, że nie jest sucha i dzięki swej delikatności bardzo smakuje również dzieciom.
Jest to prawdziwa wędzonka, jak dawniej, a nie nastrzyknięta wodą, która tylko nazwą udaje produkt wysokiej jakości, a w rzeczywistości jej smak pochodzi od chemii, wzmacniaczy smaku i nie jest wędzona, a malowana.
Skład naszej wędzonki jest czysty i prosty: mięso i przyprawy najwyższej jakości, a w tej klasycznej recepturze kluczowe jest pochodzenie mięsa, czyli z chowu tradycyjnego u rolnika, a nie z przemysłowej fermy, czy nie daj Boże z mrożonego mięsa świń z zagranicy.
Na wytworzenie 1kg używamy około 1,10 kg polędwiczki wieprzowej, która w procesie wędzenia zmniejsza swoją wagę, a mięso nabiera dzięki temu jeszcze więcej wartości smakowych oraz odżywczych.
Tym różni się od przemysłowej produkcji, gdzie nastrzykuje się wodą z chemią, aby po prostu zwiększyć wagę i dodać jakiegoś smaku.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość energetyczna 704 kj/168 kcal
tłuszcz 8,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,6 g
węglowodany 0,5 g
w tym cukry 0,5 g
białko 22 g
sól 1,2 g.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum" i zawsze wysyłamy ze świeżego wędzenia, czyli od wtorku do czwartku, aby dotarł do Was na drugi dzień, a nie leżał przez weekend w magazynie firmy kurierskiej.
Po otwarciu oczywiście należy przechowywać w lodówce i jeżeli jest w plastrach to najlepiej spożyć w ciągu 3 dni, ale jeżeli jest w kawałku to śmiało może poleżeć nawet tydzień, bo to potwierdzają nasi stali Klienci, którzy robią zakupy raz na tydzień.
Oczywiście, jak w przypadku wszystkich wędlin przechowując w lodówce dbamy, aby nie było wilgoci, bo największym błędem jest zawijanie w folię. Najlepiej wędliny przechowują się w otwartym pojemniku lub papierze spożywczym z delikatnym dostępem powietrza - naturalne produkty lubią oddychać i wtedy po prostu mogą trochę podsychać
Kilka słów o naszych staropolskich smakach z Trzech Wędzarni:
Nazwa naszego sklepiku w Płocku "Trzy Wędzarnie" odzwierciedla ideę starannej codziennej pracy, w której zawsze wybieramy dla naszych Klientów produkty z polskich, rodzinnych, małych wędzarni, gdzie z pokolenia na pokolenie kultywuje się tradycyjne, staropolskie receptury. Dlatego produkty mają jakość i smak, jak dawniej, bo gwarantuje to produkcja rzemieślnicza, czyli ręczna, a nie maszynowa, a to jest możliwe tylko w pracy z pasją, jak w manufakturze. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Dzięki tej pasji i szacunkowi do dobrego jedzenia nasi przyjaciele, tak jak my przy robieniu kiszonek i zakwasów, dokładają wszelkich starań, aby zachować najwyższą jakość produktów, jednocześnie hołdując rodzinnej tradycji wędliniarskiej, gdzie dobra wędlina to przede wszystkim mięso i przyprawy. Dlatego nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaku.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do tradycyjnych komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Sprawdź zawartość mięsa w naszych wędlinach:
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 110 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 168 gram, bo to powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej
Na co dzień widzimy, że każdy z nas ma nieco inny gust, przy czym jedni preferują smaki bardziej rustykalne, mocno doprawione, podczas gdy inni wolą delikatniejsze. Dlatego mamy produkty z co najmniej trzech różnych regionalnych wędzarni, które zaspokoją każdy gust, czyli na każde podniebienie i dla dorosłych i dla dzieci.
Jeśli, tak jak my, wierzysz, że lepsze jedzenie oznacza lepsze życie to spróbuj, a gwarantujemy, że odnajdziesz swój smak, często ten dawno niewidziany smak Twoich wspomnień...
Niewątpliwie produkty wybierane przez naszą rodzinę wyróżniają się wysoką jakością i smakiem, pielęgnowanym od lat przez polską tradycję wędliniarską.
Dziękujemy, że wybieracie mądrze i zdrowo, czerpiąc z lokalnych polskich tradycji i tym samym wspieracie rozwój małych, lokalnych społeczności.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...