
Pasztet Pieczony z JELENIA i Dzika 220g - BEZ PEKLOSOLI - bez konserwantów - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów .
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Pasztet pieczony z Jelenia z dodatkiem Dzika i wątroby wieprzowej - 220g - zapakowany próżniowo w naturalnej foremce.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości wędlin z dziczyzny wytwarzanych w manufakturze rzemieślniczej wędzarni LEŚNICZÓWKA.
To smak tradycyjnej manufaktury, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ Pasztet z jelenia jest w pełni naturalny i nie zawiera żadnych wzmacniaczy smaku. Jego wyjątkowy smak pochodzi tylko i wyłącznie z doskonałej jakości składników użytych do produkcji. Dodatkowo, nie stosujemy w nim żadnych konserwantów, co gwarantuje naturalność produktu.
Dziczyzna jest certyfikowana i jest najbardziej ekologicznym mięsem, ponieważ żywi się na wolności w polskich lasach i wybiera to co najlepsze daje matka natura.
Pasztet z jelenia jest odpowiedni również dla dzieci. Dzięki starannej obróbce termicznej i doborem składników, jest bezpieczny dla maluchów i może być spożywany w ramach zrównoważonej i różnorodnej diety.
Cena dziczyzny...
Wyższą cenę dziczyzny, rekompensuje niska zawartość cholesterolu oraz większe bogactwo składników mineralnych. Dodatkowo brak alergenów, barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej, nasza dziczyzna pozyskiwana jest tylko z polskich lasów i przyrządzana z uwzględnieniem tradycyjnych procedur i ekologicznych technologii.
Spróbuj pasztetu z jelenia, który najlepiej smakuje w doborowym towarzystwie, marynowanych borowików oraz konfitury z żurawiny, które również znajdziesz naszym sklepie i uraczysz nim swoją rodzinę oraz gości.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa, wytrwanego wina lub rzemieślniczej nalewki, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Składniki: Jedną z najważniejszych cech tego produktu jest jego wysoka zawartość jeleniny – aż 70 gramów w 100 gramach pasztetu. Dla osób ceniących dziczyznę, jest to niezwykle istotne, ponieważ pasztet zapewnia autentyczne doznania smakowe związane z mięsem jelenia.
Mięso z jelenia, słonina z dzika, wątroba wieprzowa (100g produktu otrzymano z 70g mięsa z jelenia, 25g słoniny z dzika i 20g wątroby wieprzowej), woda, sól, cebula, grzyby leśne, przyprawy.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest nagminnie "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas jest tego zupełnie nie świadoma.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna | 1239 kJ/296 kcal |
Białko | 17,5g |
Tłuszcze(w tym nasycone) | 22,7(9,6)g |
Węglowodany(w tym cukry) | 2(0,1)g |
Błonnik | – |
Sól | 2,1g |
Zapraszamy do spróbowania staropolskich produktów najlepszej jakości.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny. Pracujemy według wymagających manufakturowych reguł.
Wyróżnia nas to, że stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli procesów naturalnie wymagających czasu nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 167 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk, aby nasi Klienci wracali, bo gwarantujemy, że otrzymują najlepszy produkt za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.