PASTRAMI Wołowe długo marynowane oraz pieczone - z Podlasia
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
PASTRAMI wytwarzane według autorskiej receptury z wołowiny najlepszej rasy Limousine jest najpierw długo marynowane, następnie obtoczone mieszanką przypraw i wolno pieczone. Odpowiednio dobrany czas sprawia, iż pastrami jest delikatne, soczyste i zarazem kruche.
Według opinii osób, które spróbowały tego produktu klasy premium to jest super delikatne mięso, soczyste, jędrne, miękkie o wspaniałym, subtelnym smaku.
Każdy plaster otoczony lekko pikantnym crustem, który wytworzył się z warstwy precyzyjnie dobranych ziół i przypraw.
Jeśli jesteście ciekawi, jak smakuje i czy Was też przekona, zamówcie kawałek i zróbcie sobie kanapkę typu nowojorskiego z podgrzanymi plastrami - istne szaleństwo smakowe, przysięgam!
Cena wędlin pieczonych oraz dojrzewających...
Wyższą cenę wędlin pieczonych, dojrzewających lub suszonych, rekompensuje niska zawartość tłuszczu oraz większe bogactwo składników mineralnych, ponieważ w procesie dojrzewania, pieczenia wyparowuje woda, a pozostają najcenniejsze składniki pod względem odżywczym oraz smakowym.
Dodatkowo brak "sztuczności", czyli chemii spożywczej sprawia, że te wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Składniki: mięso wołowe ( 117g wykorzystano do wytworzenia 100g produktu ), sól, przyprawy, sól peklowa.
Wartość odżywcza w 100g produktu: wartość energetyczna 643kJ/153kcal; tłuszcz: 4,2 g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 3,2g; węglowodany: 2g w tym cukry:< 0,5g; białko: 27g;sól: 3,7g
No i nie zapomnijmy, że oprócz tradycyjnej receptury kluczowe jest pochodzenie mięsa, czyli z rasy Limousine - dzięki temu powstaje prawdziwy rarytas.
Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum" i może być w kawałku lub w plastrach co można wybrać w trakcie składania zamówienia.
Kilka słów o naszych przyjaciołach z Podlasia:
Polska, rodzinna firma, gdzie już ponad 60 lat, każdego dnia ich zespół dokłada wszelkich starań, aby zachować najwyższą jakość produktów, jednocześnie przestrzegając rodzinnej tradycji wędliniarskiej, w której dobra wędlina to przede wszystkim mięso i przyprawy.
Podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.
Bez wątpienia ich produkty wyróżniają się wysoką jakością i smakiem, który pielęgnowany był przez lata polskiej tradycji wędliniarskiej.
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.
Lokalnie, rzemieślniczo, czyli smaczniej i zdrowiej...