Producenci

Kiełbaski biesiadne, Zagryzki - mini kabanos, przekąska, 250g - staropolska receptura.

Kiełbaski biesiadna, zakąska, przekąska z Trzech Wędzarni
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 30,00 zł

Cena regularna:

30.00
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość zestaw

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
Pin It

Opis

Tradycyjne małe kiełbaski wieprzowe (około 4 cm długości każda - takie malutkie kabanosiki), średnio rozdrobnione, wędzone, parzone oraz podsuszane w jadalnej wołowej osłonce kolagenowej - 250g. 

Produkt bezglutenowy.

Jest to klasyczna staropolska kiełbasa średnio rozdrobniona BEZ WZMACNIACZY SMAKU i innej chemii przemysłowej, czyli tak, jak to robiono dawniej tylko z naturalnych składników.

Składniki: mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, cukier, przyprawy, substancja konserwująca - peklosól.

Do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 128 g mięsa i 7 g tłuszczu wieprzowego.

Jak widać skład jest prosty: mięso i przyprawy najwyższej jakości, a w tej klasycznej recepturze kluczowe jest pochodzenie mięsa, czyli z chowu tradycyjnego u rolnika, a nie z przemysłowej fermy, czy mrożonego mięsa świń z zagranicy.

Jak przystało na staropolską kiełbaskę oczywiście posiada lekko czosnkowy smak, ale na tyle delikatny, że jest ulubioną przekąską zarówno dzieci, jak i dorosłych
Tym różni się nasza kiełbasa od przemysłowej produkcji, gdzie mięso nastrzykuje się chemią, aby po prostu zwiększyć wagę i poprzez wzmacniacz smaku oszukać nasz zmysł. 

Nasze kiełbaski biesiadne są idealne na codzienną przekąskę, czy na deskę wędlin podczas imprezy ze znajomymi.

Wartość odżywcza w 100 g:

Wartość energetyczna 1690kJ/ 405kcal;
Tłuszcz 34 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,5 g;
Węglowodany 1,3 g, w tym cukry 0,5 g;
Białko 23 g;
Sól 2,1 g.

Na czas transportu produkt jest zapakowany próżniowo "vacum" i zawsze wysyłamy ze świeżego wędzenia, czyli od wtorku do czwartku, aby dotarł do Was na drugi dzień, a nie leżał przez weekend w magazynie firmy kurierskiej.

Po otwarciu oczywiście należy przechowywać w lodówce, ale śmiało może poleżeć nawet tydzień i będzie po prostu podsychał co potwierdzają nasi stali Klienci, którzy robią zakupy raz na tydzień.

Oczywiście, jak w przypadku wszystkich wędlin przechowując w lodówce dbamy, aby nie było wilgoci, bo największym błędem jest zawijanie w folię. Najlepiej wędliny przechowują się w otwartym pojemniku lub papierze spożywczym z delikatnym dostępem powietrza - naturalne produkty lubią oddychać i wtedy po prostu mogą trochę podsychać

Kilka słów o naszych staropolskich smakach z Trzech Wędzarni:

Nazwa naszego sklepiku w Płocku "Trzy Wędzarnie" odzwierciedla ideę starannej codziennej pracy, w której zawsze wybieramy dla naszych Klientów produkty z polskich, rodzinnych, małych wędzarni, gdzie z pokolenia na pokolenie kultywuje się tradycyjne, staropolskie receptury. Dlatego produkty mają jakość i smak, jak dawniej, bo gwarantuje to produkcja rzemieślnicza, czyli ręczna, a nie maszynowa, a to jest możliwe tylko w pracy z pasją, jak w manufakturze. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.

Dzięki tej pasji i szacunkowi do dobrego jedzenia nasi przyjaciele, tak jak my przy robieniu kiszonek i zakwasów, dokładają wszelkich starań, aby zachować najwyższą jakość produktów, jednocześnie hołdując rodzinnej tradycji wędliniarskiej, gdzie dobra wędlina to przede wszystkim mięso i przyprawy. Dlatego nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaku.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do tradycyjnych komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.

Sprawdź zawartość mięsa w naszych wędlinach:

Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 110 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 168 gram, bo to powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk.

Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej

Na co dzień widzimy, że każdy z nas ma nieco inny gust, przy czym jedni preferują smaki bardziej rustykalne, mocno doprawione, podczas gdy inni wolą delikatniejsze. Dlatego mamy produkty z co najmniej trzech różnych regionalnych wędzarni, które zaspokoją każdy gust, czyli na każde podniebienie i dla dorosłych i dla dzieci.

Jeśli, tak jak my, wierzysz, że lepsze jedzenie oznacza lepsze życie to spróbuj, a gwarantujemy, że odnajdziesz swój smak, często ten dawno niewidziany smak Twoich wspomnień...

Niewątpliwie produkty wybierane przez naszą rodzinę wyróżniają się wysoką jakością i smakiem, pielęgnowanym od lat przez polską tradycję wędliniarską.

Dziękujemy, że wybieracie mądrze i zdrowo, czerpiąc z lokalnych polskich tradycji i tym samym wspieracie rozwój małych, lokalnych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej, bo lepsze jedzenie to lepsze życie, a lepiej mniej a dobrze, aby żyło się smaczniej i zdrowiej...


 

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl