
Kiełbasa z Bacówki wieprzowa z dziczyzną bez PEKLOSOLI, bez konserwantów, bez azotynu sodu, bez glutenu.
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Kiełbasa naturalna bez PEKLOSOLI wieprzowa z dodatkiem mięsa z dziczyzny, średnio rozdrobniona, wędzona, pieczona, podsuszana. Produkt bezglutenowy i bez azotynu sodu.
WAŻNA INFORMACJA: ze względu brak PEKLOSOLI (konserwantów) paczki z tą wędliną wysyłamy w środę oraz czwartek, czyli świeże bezpośrednio z wędzarni, aby zagwarantować Państwu najlepszą jakość i smak.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości produktów z rzemieślniczej wędzarni BACÓWKA.
To smak tradycyjnej produkcji, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest to naturalna wędlina, gdzie do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 125 g mięsa, w tym 70 g mięsa wieprzowego, 48 g mięsa z dzika i 7 g mięsa z jelenia.
Cena wędlin dojrzewających oraz pieczonych
Wyższą cenę wędlin dojrzewających oraz pieczonych, czy suszonych, rekompensuje niska zawartość tłuszczu oraz większe bogactwo składników mineralnych, ponieważ w procesie dojrzewania oraz suszenia wyparowuje woda, a wędlina nabiera smaku i cennych wartości odżywczych.
Dodatkowo brak "sztuczności", czyli chemii spożywczej sprawia, że te wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Spróbuj tej jednej z niewielu wędlin na rynku, w której dla podkreślenia naturalnych walorów smakowych oraz odżywczych zrezygnowaliśmy z peklosoli, a także wszelkiej innej zbędnej chemii spożywczej.
Składniki: mięso wieprzowe, mięso z dzika, mięso z jelenia, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól, cukier. Do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 125 g mięsa, w tym 70 g mięsa wieprzowego, 48 g mięsa z dzika i 7 g mięsa z jelenia.
W tej kiełbasie postawiliśmy sobie zadanie naturalnego, zdrowego składu i smaku przy 0% azotynu sodu (peklosoli - E250).
Wartość odżywcza w 100 g: Wartość energetyczna 1620kJ/390kcal; Tłuszcz 33 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,5 g; Węglowodany 2 g, w tym cukry 1,2 g; Białko 21 g; Sól 3 g.
Na czas transportu produkt jest bezpiecznie zapakowany próżniowo "vacum".
Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku lub papierze spożywczym i spożyć w ciągu 5 dni.
Można oczywiście dalej podsuszyć w odpowiednich warunkach, czyli miejscu suchym i przewiewnym bez dostępu niepożądanych "gości".
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Manufaktura, czyli rzemieślniczo pracą rąk ludzkich, gdzie stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele z BACÓWKI podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.