Kiełbasa z Bacówki wieprzowa z dziczyzną 300 g bez PEKLOSOLI, bez konserwantów, bez azotynu sodu, bez glutenu.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Kiełbasa wieprzowa z dziczyzną, naturalna, wędzona, pieczona przygotowana bez dodatku azotynu sodu (peklosoli).
| od 250,- dostawa GRATIS.
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Paczkomaty IN POST 17,90 zł
| od 250,- dostawa GRATIS.
-
KURIER - cała Polska 18,90 zł
| od 250,- dostawa GRATIS.
-
Odbiór osobisty w Sklepiku w Płocku Darmowa
| "TRZY WĘDZARNIE" ul. Tysiąclecia 10.
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Kod produktu: 318
Udostępnianie karty produktu
Opis
KIEŁBASA NATURALNA BEZ PEKLOSOLI
Wieprzowa z dodatkiem mięsa z dziczyzny, średnio rozdrobniona, wędzona, pieczona, podsuszana.
Produkt bezglutenowy, bez dodatku azotynu sodu (E250).
WAŻNA INFORMACJA
Ze względu na brak peklosoli (konserwantów) paczki z tą wędliną wysyłamy w środę oraz czwartek – zawsze świeże, bezpośrednio z wędzarni, aby zachować najwyższą jakość i smak produktu.
SMAK RZEMIEŚLNICZEJ TRADYCJI
Zapraszamy do spróbowania produktów z rzemieślniczej wędzarni BACÓWKA.
To smak tradycyjnych metod wytwarzania – w 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 125 g mięsa, w tym 70 g wieprzowego, 48 g z dzika i 7 g z jelenia.
CENA WĘDLIN DOJRZEWAJĄCYCH ORAZ PIECZONYCH
Wyższa cena wędlin dojrzewających, pieczonych lub suszonych wynika z długiego procesu wytwarzania.
Podczas dojrzewania i suszenia naturalnie odparowuje woda, dzięki czemu wędlina zyskuje intensywniejszy smak i aromat oraz większą koncentrację składników odżywczych.
Brak dodatków chemicznych sprawia, że produkty te są naturalne, autentyczne w smaku i powstają zgodnie z rzemieślniczną tradycją.
NATURALNY SKŁAD
W tej kiełbasie postawiliśmy na prostotę i autentyczność smaku – bez peklosoli i bez zbędnych dodatków technologicznych.
Dzięki temu możemy zaoferować produkt, który zachowuje naturalne walory mięsa i przypraw.
Składniki: mięso wieprzowe, mięso z dzika, mięso z jelenia, tłuszcz wieprzowy, przyprawy, sól, cukier.
Do wyprodukowania 100 g gotowego wyrobu wykorzystano 125 g mięsa (70 g wieprzowego, 48 g z dzika, 7 g z jelenia).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 G
Wartość energetyczna: 1620 kJ / 390 kcal
Tłuszcz: 33 g (w tym kwasy tłuszczowe nasycone 13,5 g)
Węglowodany: 2 g (w tym cukry 1,2 g)
Białko: 21 g
Sól: 3 g
PRZECHOWYWANIE
Na czas transportu produkt jest pakowany próżniowo (vacuum).
Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku lub papierze spożywczym i spożyć w ciągu 5 dni.
Produkt można także dalej podsuszyć w suchym, przewiewnym miejscu, z dala od zanieczyszczeń.
JAK POWSTAJĄ NASZE WĘDLINY
Nasze produkty powstają rzemieślniczo, metodą tradycyjną – z poszanowaniem czasu i surowca.
Nie stosujemy substancji przyspieszających dojrzewanie ani barwników.
Kiełbasy nadziewamy wyłącznie w naturalne jelita, a każdy wyrób jest ręcznie formowany, osuszany i wędzony w komorach opalanych drewnem bukowym, olchowym lub owocowym.
NASZA FILOZOFIA
Wierzymy, że jakość wynika z naturalności – dlatego nie idziemy na skróty.
Nasze produkty to nie przemysłowa produkcja, lecz efekt rzemieślniczej pasji.
Wybierając wyroby z BACÓWKI, wspierasz lokalne tradycje, polskie rzemiosło i świadome podejście do jedzenia.
Dziękujemy, że wybierasz produkty tworzone z troską o smak, skład i lokalne społeczności.
Lokalnie – znaczy smaczniej i naturalniej.