Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Kiełbasa ŻYWIECKA 100% DZICZYZNY 350g (Jelenia i Dzika) - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.

Leśniczówka Gościejowice

Opinie

Liczba ocen: 1
Oceń i opisz

Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.

Przejdź do pełnego opisu
Cena 26,00 zł
szt.
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 17,90 zł - Paczkomaty IN POST

| od 250,- dostawa GRATIS.

Kod produktu: 300

Udostępnij

Opis

Kiełbasa Żywiecka 100% Dziczyzny – 350 g

Wyjątkowa kiełbasa kanapkowa z dziczyzny średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, pachnąca, miękka i delikatna. Doprawiona pieprzem, czosnkiem, gorczycą i zielem angielskim – zapakowana próżniowo.

Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości wędlin z dziczyzny, wytwarzanych w rzemieślniczej manufakturze wędzarni LEŚNICZÓWKA.

To smak tradycyjnej manufaktury, którego nie zapomnisz. Kiełbasa Żywiecka doskonale sprawdzi się jako składnik pysznych kanapek. Jej wyjątkowy aromat i delikatność mięsa z jelenia i dzika nadadzą każdej kompozycji wyjątkowego charakteru.


Składniki:

  • Mięso z jelenia i dzika (100 g produktu powstało z 50 g mięsa z jelenia i 50 g mięsa z dzika)

  • Sól

  • Przyprawy (GORCZYCA)

  • Substancja konserwująca – sól peklująca


Wartość odżywcza w 100 g:

  • Wartość energetyczna: 928 kJ / 222 kcal

  • Białko: 17,6 g

  • Tłuszcze (w tym nasycone): 16,8 g (6,6 g)

  • Węglowodany (w tym cukry): <0,05 g

  • Sól: 1,8 g


O produkcie

Nasza kiełbasa została wyprodukowana w 100% z dziczyzny, co gwarantuje autentyczny smak i wysoką jakość. Składniki pochodzą z polskich lasów, a mięso jest certyfikowane. Dziczyzna żywi się na wolności i wybiera to, co najlepsze daje natura.

Kiełbasa jest delikatna, pachnąca i lekko doprawiona – idealna zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Nie zawiera wzmacniaczy smaku ani chemii przemysłowej.


Tradycja wytwarzania

Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z pokolenia na pokolenie. Tradycyjne receptury i ponad 40-letnie doświadczenie pozwalają tworzyć wędliny w zgodzie z naturą.

Nie nastrzykujemy mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników ani polepszaczy smaków. Każde 100 g produktu wytwarzamy z minimum 100 g mięsa, a w wyrobach dojrzewających i suszonych wartość ta wzrasta do 184 g.


Przechowywanie

Produkt pakowany próżniowo „vacum” – może być w kawałku lub w plastrach, co można wybrać przy zamówieniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.


Podsumowanie

Spróbuj naszej Kiełbasy Żywieckiej i przekonaj się, jak dziczyzna wzbogaca Twoje kulinarne doświadczenia.

Lokalnie, rzemieślniczo – smaczniej i naturalnie, bo lepiej mniej, a dobrze!

Produkt dnia