Kiełbasa ŻYWIECKA 100% DZICZYZNY 350g (Jelenia i Dzika) - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
| od 250,- dostawa GRATIS.
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Paczkomaty IN POST 17,90 zł
| od 250,- dostawa GRATIS.
-
KURIER - cała Polska 18,90 zł
| od 250,- dostawa GRATIS.
-
Odbiór osobisty w Sklepiku w Płocku Darmowa
| "TRZY WĘDZARNIE" ul. Tysiąclecia 10.
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Kod produktu: 300
Udostępnianie karty produktu
Opis
Kiełbasa Żywiecka 100% Dziczyzny – 350 g
Wyjątkowa kiełbasa kanapkowa z dziczyzny średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, pachnąca, miękka i delikatna. Doprawiona pieprzem, czosnkiem, gorczycą i zielem angielskim – zapakowana próżniowo.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości wędlin z dziczyzny, wytwarzanych w rzemieślniczej manufakturze wędzarni LEŚNICZÓWKA.
To smak tradycyjnej manufaktury, którego nie zapomnisz. Kiełbasa Żywiecka doskonale sprawdzi się jako składnik pysznych kanapek. Jej wyjątkowy aromat i delikatność mięsa z jelenia i dzika nadadzą każdej kompozycji wyjątkowego charakteru.
Składniki:
-
Mięso z jelenia i dzika (100 g produktu powstało z 50 g mięsa z jelenia i 50 g mięsa z dzika)
-
Sól
-
Przyprawy (GORCZYCA)
-
Substancja konserwująca – sól peklująca
Wartość odżywcza w 100 g:
-
Wartość energetyczna: 928 kJ / 222 kcal
-
Białko: 17,6 g
-
Tłuszcze (w tym nasycone): 16,8 g (6,6 g)
-
Węglowodany (w tym cukry): <0,05 g
-
Sól: 1,8 g
O produkcie
Nasza kiełbasa została wyprodukowana w 100% z dziczyzny, co gwarantuje autentyczny smak i wysoką jakość. Składniki pochodzą z polskich lasów, a mięso jest certyfikowane. Dziczyzna żywi się na wolności i wybiera to, co najlepsze daje natura.
Kiełbasa jest delikatna, pachnąca i lekko doprawiona – idealna zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Nie zawiera wzmacniaczy smaku ani chemii przemysłowej.
Tradycja wytwarzania
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z pokolenia na pokolenie. Tradycyjne receptury i ponad 40-letnie doświadczenie pozwalają tworzyć wędliny w zgodzie z naturą.
Nie nastrzykujemy mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników ani polepszaczy smaków. Każde 100 g produktu wytwarzamy z minimum 100 g mięsa, a w wyrobach dojrzewających i suszonych wartość ta wzrasta do 184 g.
Przechowywanie
Produkt pakowany próżniowo „vacum” – może być w kawałku lub w plastrach, co można wybrać przy zamówieniu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.
Podsumowanie
Spróbuj naszej Kiełbasy Żywieckiej i przekonaj się, jak dziczyzna wzbogaca Twoje kulinarne doświadczenia.
Lokalnie, rzemieślniczo – smaczniej i naturalnie, bo lepiej mniej, a dobrze!