Kiełbasa ŻYWIECKA 100% DZICZYZNY 350g (Jelenia i Dzika) - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kiełbasa Żywiecka 100% Dziczyzny w kawałku 350g - Kiełbasa kanapkowa z dziczyzny średnio rozdrobniona, wędzona, parzona, pachnąca, miękka i delikatna. Doprawiona pieprzem, czosnkiem, gorczycą i zielem angielskim - zapakowana próżniowo.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości wędlin z dziczyzny wytwarzanych w manufakturze rzemieślniczej wędzarni LEŚNICZÓWKA.
To smak tradycyjnej manufaktury, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ kiełbasa Żywiecka z dziczyzny doskonale sprawdzi się jako składnik pysznych kanapek. Jej wyjątkowy smak i aromat wzbogacą każdą kompozycję, a delikatność mięsa z jelenia i dzika nadadzą im wyjątkowego charakteru.
Nasza kiełbasa została wyprodukowana w 100% z dziczyzny, co gwarantuje najwyższą jakość i autentyczność smaku. Składniki użyte do jej przygotowania to tylko wiązka naturalnych przypraw, które dodają wyjątkowej głębi smaku. Wzbogaciliśmy ją pieprzem, czosnkiem, gorczycą i zielem angielskim, które doskonale komponują się z dziczyzną.
Dziczyzna jest certyfikowana i jest najbardziej ekologicznym mięsem, ponieważ żywi się na wolności w polskich lasach, gdzie wybiera to co najlepsze daje matka natura.
Niezwyczajna kiełbasa, której smak oddaje autentyczną dziczyznę, to doskonały wybór dla miłośników tradycji i wykwintnych smaków. Przekonaj się sam, jak nasza Kiełbasa Żywiecka z dziczyzny wzbogaci Twoje kulinarne doświadczenia i stanie się ulubionym elementem Twojego menu!
Cena dziczyzny...
Wyższą cenę dziczyzny, rekompensuje niska zawartość cholesterolu oraz większe bogactwo składników mineralnych. Dodatkowo brak alergenów, barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej, nasza dziczyzna pozyskiwana jest tylko z polskich lasów i przyrządzana z uwzględnieniem tradycyjnych procedur i ekologicznych technologii.
Spróbuj i uraczysz swoją rodzinę oraz gości, a do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa, wytrwanego wina lub rzemieślniczej nalewki, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Składniki:
Mięso z jelenia, mięso z dzika (100 g produktu uzyskano z 50 g mięsa z jelenia i 50 g mięsa z dzika), sól, przyprawy (GORCZYCA), substancja konserwująca – sól peklująca.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna | 928 kJ/222 kcal |
Białko | 17,6g |
Tłuszcze(w tym nasycone) | 16,8(6,6)g |
Węglowodany(w tym cukry) | <0,05g |
Błonnik | – |
Sól | 1,8g |
Zapraszamy do spróbowania staropolskich produktów najlepszej jakości.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny. Pracujemy według wymagających manufakturowych reguł.
Wyróżnia nas to, że stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli procesów naturalnie wymagających czasu nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 100 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 184 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk, aby nasi Klienci wracali, bo gwarantujemy, że otrzymują najlepszy produkt za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.