Przejdź do głównej treści
Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Koszyk

Twój koszyk jest pusty

Kiełbasa Wiejska 300g od Rzeźnika z Wędzarni ze Skurpi - jak dawniej tradycyjny swojski wyrób.

Trzy Wędzarnie - Zakiszeni

Opinie

Liczba ocen: 1
Oceń i opisz

Kiełbasy swojskie są zdrowe, jak i kiszonki, i właśnie dlatego zawsze szły w parze, bo razem smakują najlepiej.

Wędzony boczek według staropolskiej receptury, czyli przepisu przekazywanego od rzeźnika do rzeźnika. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu. Produkt jest zapakowany próżniowo "vacuum".

Przejdź do pełnego opisu
Cena 16,50 zł
zestaw
Dostępność:
duża ilość
Czas wysyłki: 24 godziny
Dostawa od 17,90 zł - Paczkomaty IN POST

| od 250,- dostawa GRATIS.

Kod produktu: 284

Udostępnij

Opis

Klasyczna Kiełbasa Wiejska w krótkich pętkach


Wędzona i parzona, z Wiejskiej Wędzarni ze Skurpi – wędzona naturalnym drewnem, jak dawniej.
Tradycyjny swojski wyrób, aromatyczny i soczysty, idealny zarówno na zimno, jak i na ciepło – przywodzi najlepsze wspomnienia wyrobów u dziadków.

To klasyczna kiełbasa BEZ WZMACNIACZY SMAKU i innych dodatków chemicznych – jak dawniej, tylko z naturalnych składników.

Jest prawdziwą, swojską kiełbasą, a nie substytutem, który smakiem imituje tradycyjne receptury za pomocą chemii i wzmacniaczy smaku.


Skład

  • Mięso wieprzowe z chowu tradycyjnego u rolnika

  • Przyprawy naturalne

  • Czosnek (lekko czosnkowy smak)


Cechy produktu

  • Widoczny tłuszcz:

    1. Nośnik smaku i soczystości

    2. Ułatwia przyswajanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczu

  • Brak sztucznych dodatków

  • Krótkie laski idealne do kanapek, jajecznicy, żurku, gotowane lub na grillu

  • Polecana dla diety KETO

  • 1 kg produktu powstaje z około 1,21 kg mięsa, które podczas wędzenia zyskuje intensywniejszy smak i wartości odżywcze


Wartości odżywcze w 100 g produktu

  • Wartość energetyczna: 1246 kJ / 300 kcal

  • Tłuszcz: 24 g

    • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 9,9 g

  • Węglowodany: 0,5 g

    • w tym cukry: 0,5 g

  • Białko: 21 g

  • Sól: 2,6 g


Przechowywanie i transport

  • Produkt pakowany próżniowo („vacum”)

  • Wysyłka ze świeżego wędzenia (od wtorku do czwartku)

  • Po otwarciu: w lodówce; plastry – najlepiej spożyć w ciągu 3 dni, kawałek – nawet tydzień

  • Najlepsze przechowywanie: otwarty pojemnik lub papier spożywczy dla delikatnego „oddychania” produktu


O naszych staropolskich smakach z Trzech Wędzarni

  • Produkty pochodzą z małych, rodzinnych wędzarni, pielęgnujących tradycyjne receptury

  • Ręczne nadziewanie w naturalne jelita

  • Suszenie i wędzenie w komorach opalanych drewnem bukowym, olchowym lub owocowym

  • Każde 100 g wytwarzane z minimum 110 g mięsa, w produktach dojrzewających nawet do 168 g


  • Wędliny naturalnie wytwarzane, bez chemii, barwników i polepszaczy smaku

  • Produkty dla każdego gustu – od rustykalnych po delikatniejsze smaki, dla dorosłych i dzieci

  • Tradycja, pasja i szacunek do lokalnych polskich receptur


Dziękujemy, że wybieracie mądrze i naturalnie, czerpiąc z lokalnych polskich tradycji i wspierając rozwój małych, lokalnych społeczności.

Lokalnie – smaczniej i naturalnie…


 

Produkt dnia