Kiełbasa PALCÓWKA tradycyjna z Podlasia niewędzona, nieparzona, a jedynie peklowana i suszona z gatunku wędlin swojskich dojrzewających.
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Tradycyjna Podlaska kiełbasa z gatunku dojrzewających, niewędzona, nieparzona, a jedynie peklowana i suszona, co powoduje utratę na wadze nawet 40% - jedna laska waży około 150g.
Niewątpliwie przez wszystkich rozpoznawalny specjał Podlasia!
Można ją z powodzeniem podsuszyć w domu w przewiewnym miejscu tak, jak robili to nasi dziadkowie.
Wspaniały smak i aromat!
Koniecznie warto spróbować WYBRANEJ DLA WAS tradycyjnej kiełbasy z Podlasia – PALCÓWKI - zdecydowanie wyczuwalny aromat czosnku i gorczycy.
To smak tradycyjnej produkcji, którego nigdy nie zapomnisz.
Cena wędlin podsuszanych...
wyższą cenę wędlin podsuszanych, rekompensuje niska zawartość tłuszczu oraz większe bogactwo składników mineralnych, ponieważ w procesie wyparowuje woda i tracimy nawet 40% masy.
Dodatkowo brak "sztuczności", czyli chemii spożywczej sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej mięso pochodzi z chowu tradycyjnego.
Spróbuj: palcówki połączonej z razowym pieczywem, kiszonkami - to bardzo dobry wybór na zdrowy poczęstunek.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa lub regionalnego napitku, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Zamawiając prosimy wybrać wagę, ale można także złożyć indywidualne zamówienie na kilka rodzajów naszych naturalnych produktów według własnych oczekiwań.
Wędliny z naszej wędzarni nie zawierają Glutenu, Antybiotyków, Alergenów, GMO, barwników ani innej chemii spożywczej. A dodatkowo nie zawierają CUKRU, który jest standardowo "przemycany" w przemysłowych wędlinach, a większość z nas nie jest tego w ogóle świadoma.
Jedyną substancją konserwującą jest peklosól co potwierdza troskę o Wasze zdrowie.
Na czas transportu produkt jest bezpiecznie zapakowany próżniowo "vacum".
Po otwarciu przechowywać w lodówce w pojemniku lub papierze spożywczym, albo tak, jak to robili nasi dziadkowie podsuszać w przewiewnym miejscu.
Kilka słów, jak wybieramy dostawców naszych wędlin:
Pracujemy tylko z lokalnymi masarniami, które wytwarzają według wymagających manufakturowych reguł. Stosują tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszają żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie używają chemii, barwników, polepszaczy smaków, a jedyny konserwant to peklosól.
W mięso, starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół.
Kiełbasy nadziewane są tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany, osuszany. Wędzenie w tradycyjnych wędzarniach opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Jakość można poznać po smaku uraz zawartości mięsa, gdyż na każde 100 gram naszych produktów użyto minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram.
To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.
Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.
Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...