Kiełbasa CHORIZO z DZIKA 200g, 100% DZICZYZNY certyfikowanej z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Opinie
Jeśli dodałeś/-aś recenzję, a nie pojawiłą się na liście, być może oczekuje na moderację.
Wystaw opinię o produkcie
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
| od 250,- dostawa GRATIS.
Koszty dostawy wybranego produktu
-
Paczkomaty IN POST 17,90 zł
| od 250,- dostawa GRATIS.
-
KURIER - cała Polska 18,90 zł
| od 250,- dostawa GRATIS.
-
Odbiór osobisty w Sklepiku w Płocku Darmowa
| "TRZY WĘDZARNIE" ul. Tysiąclecia 10.
Cena dostawy dotyczy tego produktu (w wybranym wariancie - jeśli dotyczy). Może się ona zmienić po dodaniu innych produktów do koszyka.
Kod produktu: 311
Udostępnianie karty produktu
Opis
CHORIZO Z DZIKA – KIEŁBASA NATCHNIONA HISZPAŃSKĄ TRADYCJĄ
Prawdziwie latynoski smak na Twoim talerzu! Doprawiona suszoną papryką, czosnkiem i pieprzem.
Zapraszamy do spróbowania wędlin z dziczyzny wytwarzanych w rzemieślniczej wędzarni LEŚNICZÓWKA.
To smak tradycyjnej staropolskiej manufaktury, którego nigdy nie zapomnisz. Produkt przeznaczony dla miłośników aromatycznych wędlin, wszechstronny w zastosowaniu, idealny na stół codzienny i okazjonalny.
NATURALNY, RZEMIEŚLNICZY PRODUKT
Nasza dojrzewająca kiełbasa Chorizo z dzika została przygotowana w stylu Chorizo Ibérico, zachowując jego wyrazisty charakter. Produkt powstaje wyłącznie z dziczyzny, co nadaje mu autentyczny smak i aromat.
Tradycyjne metody wytwarzania i odpowiedni czas dojrzewania pozwalają na koncentrację smaków i aromatów. Kiełbasa łączy pikantność z wyraźnym smakiem dziczyzny, harmonijnie uzupełnionym czosnkiem, papryką i innymi przyprawami.
Chorizo z dzika jest wszechstronne w kuchni – doskonałe do tapas, z jajkami, w makaronach, gulaszu czy paelli, dodając potrawom autentycznego, wyrazistego smaku.
Dziczyzna jest certyfikowana i pochodzi wyłącznie z polskich lasów, żywiąc się naturalnym pokarmem.
Wyższą cenę dziczyzny rekompensuje wysoka jakość mięsa oraz naturalny aromat produktu. Wyroby z dziczyzny są smaczne i naturalne, bez sztucznych barwników i aromatów.
Składniki:
Mięso z dzika (108 g mięsa z dzika i 46 g słoniny z dzika w 100 g produktu), sól, przyprawy, papryka wędzona, cukier, ekstrakt papryki, aromat, przeciwutleniacz: izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca – azotyn sodu, kultury starterowe.
Wartość odżywcza w 100 g:
-
Wartość energetyczna: 2019 kJ / 482 kcal
-
Białko: 27,4 g
-
Tłuszcze (w tym nasycone): 41,1 g (15,1 g)
-
Węglowodany (w tym cukry): 0,66 g (0,66 g)
-
Sól: 4,6 g
O NASZEJ PRODUKCJI
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury wykorzystywane od blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny.
Stosujemy tradycyjne techniki, procesów naturalnie wymagających czasu nie przyspieszamy żadnymi związkami chemicznymi.
Nasze produkty wyróżniają się autentycznym smakiem i jakością, w przeciwieństwie do przemysłowych wyrobów, gdzie często stosuje się dodatki wody i chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele, podobnie jak my, wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.
Dziękujemy, że wybieracie produkty tworzone z troską o skład, smak i lokalną tradycję, wspierając tym samym małe, polskie społeczności.
Lepiej mniej, a dobrze – lokalnie, czyli smaczniej i naturalniej!