Kaszanka cienka jęczmienno-gryczana ze Skurpi bez konserwantów.
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Parzona kaszanka jęczmienno-gryczana.
Zapraszamy do spróbowania naturalnych, czyli bez konserwantów oraz wzmacniaczy smaku podrobów z rzemieślniczej wędzarni ze Skurpi.
Kaszanka wyprodukowana w małej przetwórni na Mazurach – w Masarni Skurpie. Z kaszą jęczmienną i gryczaną, z dodatkiem naturalnych przypraw.
To smak tradycyjnej manufaktury, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest to kaszanka bez wzmacniaczy smaku, czyli taka jakiej nie znajdziesz w markecie, czy sieciowych sklepach mięsnych.
Cena naturalnych produktów i receptur rzemieślniczych...
Wyższą cenę rekompensuje większe bogactwo składników odżywczych. Dodatkowo brak barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Spróbujcie kaszanki ze Skurpi zarówno na zimno, jak i na gorąco.
To naszym zdaniem jedno z najzdrowszych dań na grilla i na każdą inną okazję. Jeśli cenisz osoby, które zapraszasz, to zaserwuj im danie – kaszanka z kapustą i boczkiem – w liście kapusty zawiń kaszankę bez osłonki, posyp majerankiem i zawiń w boczek dojrzewający.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa lub wytrwanego wina, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Składniki: rosół, mięso z głów wieprzowych, kasza jęczmienna, kasza gryczana, skórki wieprzowe, mięso wieprzowe, sól, wątroba wieprzowa, przyprawy naturalne.
Wartość odżywcza w 100 g:
- wartość odżywcza 389 kj/93 kcal
- tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
- węglowodany 9,3 g
w tym cukry <0,5 g
- białko 7 g
- sól 2 g.
Zapraszamy do spróbowania naszych staropolskich produktów najwyższej jakości.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Stosujemy ograniczone dawki peklosoli – to nic innego jak konserwant, który utrwala żywność i – co istotne – nie szkodzi, o ile podawany jest w zmniejszonym do minimum stężeniu.
W mięso, które pochodzi z hodowli od rolników, a nie przemysłowych ferm starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 115 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 157 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Informację o tym, ile gramów surowego mięsa zostało wykorzystane do produkcji 100 gramów gotowej wędliny, umieszczamy na każdej etykiecie. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.