Producenci

Kaszanka cienka gryczana "Dorotka" ze Skurpi bez konserwantów.

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 24 godziny
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 10,90 zł

Cena regularna:

10.90
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką:
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni
* - Pole wymagane
Pin It

Opis

Parzona kaszanka gryczana bez konserwantów.

Zapraszamy do spróbowania naturalnych, czyli bez konserwantów oraz wzmacniaczy smaku podrobów z rzemieślniczej wędzarni ze Skurpi

Kaszanka wyprodukowana w małej przetwórni na Mazurach – w Masarni Skurpie. Z kaszą gryczaną, z dodatkiem naturalnych przypraw.

To smak tradycyjnej manufaktury, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ jest to kaszanka bez wzmacniaczy smaku, czyli taka jakiej nie znajdziesz w markecie, czy sieciowych sklepach mięsnych.

Cena naturalnych produktów i receptur rzemieślniczych...

Wyższą cenę rekompensuje większe bogactwo składników odżywczych. Dodatkowo brak barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.

Spróbujcie kaszanki ze Skurpi zarówno na zimno, jak i na gorąco.

To naszym zdaniem jedno z najzdrowszych dań na grilla i na każdą inną okazję. Jeśli cenisz osoby, które zapraszasz, to zaserwuj im danie – kaszanka z kapustą i boczkiem – w liście kapusty zawiń kaszankę bez osłonki, posyp majerankiem i zawiń w boczek dojrzewający.
Do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa lub wytrwanego wina, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.

Składniki: rosół, mięso z głów wieprzowych, kasza gryczana, skórki wieprzowe, mięso wieprzowe, sól, wątroba wieprzowa, przyprawy naturalne.

Wartość odżywcza w 100 g:

- wartość odżywcza 389 kj/93 kcal
- tłuszcz 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
- węglowodany 9,3 g
w tym cukry <0,5 g
- białko 7 g
- sól 2 g.

Zapraszamy do spróbowania naszych staropolskich produktów najwyższej jakości.

Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:

Pracujemy w naszym zakładzie według wymagających manufakturowych reguł. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty. W swojej pracy nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.

W mięso, które pochodzi z hodowli od rolników, a nie przemysłowych ferm starannie wcierane są wyselekcjonowane naturalne przyprawy, lub jest one kąpane w gotowanych i wystudzonych wywarach z naturalnych przypraw i ziół.

Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany przez naszych pracowników, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do jednej z komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.

To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk. Ważne jest dla nas uczciwe informowanie naszych Klientów o tym, co u nas kupują i co gwarantujemy, że otrzymują za zapłaconą cenę.

Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.

Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.

Dziękujemy, że kupujecie mądrze i zdrowo czerpiąc z lokalnych, polskich tradycji, co wspiera rozwój małych, rodzimych społeczności.

Lokalnie, czyli smaczniej i zdrowiej...

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Produkty powiązane

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl