Kabanosy czosnkowe z JELENIA 160g - certyfikowana dziczyzna z polskich lasów - 40 lat tradycji.
Cena regularna:
towar niedostępny
dodaj do przechowalniOpis
Kabanos czosnkowy z Jelenia 160g - dojrzewająca kiełbasa z jeleniny, z nutą aromatycznego czosnku. W sam raz na wieczór w gronie znajomych, jak i na wypady turystyczne - zapakowane próżniowo.
Zapraszamy do spróbowania najlepszej jakości wędlin z dziczyzny wytwarzanych w manufakturze rzemieślniczej wędzarni LEŚNICZÓWKA.
To smak tradycyjnej manufaktury, którego nigdy nie zapomnisz, ponieważ każda paczka kabanosów czosnkowych z jelenia wytwarzana jest z około 300 gramów starannie dobranego mięsa, które zostało poddane długiemu procesowi dojrzewania. Ten proces odbywa się bez użycia sztucznych przyspieszaczy, co gwarantuje naturalność i wysoką trwałość produktu. Dzięki temu możesz cieszyć się nimi przez długi czas, nie martwiąc się o ich jakość.
Dziczyzna jest certyfikowana i jest najbardziej ekologicznym mięsem, ponieważ żywi się na wolności w polskich lasach, gdzie wybiera to co najlepsze daje matka natura.
Kabanosy czosnkowe z jelenia są idealne na wieczór w gronie znajomych. Ich aromatyczny i wyrazisty smak wspaniale komponuje się z towarzystwem serów i doskonale uzupełnia atmosferę spotkania
Nie tylko na spotkania towarzyskie, kabanosy czosnkowe z jelenia są także doskonałą opcją podczas aktywności na świeżym powietrzu. Ciesz się nimi podczas spacerów, wycieczek rowerowych, pikników lub podczas uprawiania sportu. Dzięki swojej praktycznej formie są łatwe do przenoszenia i idealnie sprawdzą się jako szybka przekąska na drodze!
Cena dziczyzny...
Wyższą cenę dziczyzny, rekompensuje niska zawartość cholesterolu oraz większe bogactwo składników mineralnych. Dodatkowo brak alergenów, barwników oraz innych "sztuczności" sprawia, że nasze wyroby są nie tylko smaczne i naturalne, ale przede wszystkim zdrowe.
Co więcej, nasza dziczyzna pozyskiwana jest tylko z polskich lasów i przyrządzana z uwzględnieniem tradycyjnych procedur i ekologicznych technologii.
Spróbuj i uraczysz swoją rodzinę oraz gości, a do pełni szczęścia potrzeba tylko towarzystwa kraftowego piwa, wytrwanego wina lub rzemieślniczej nalewki, a będzie po prostu smacznie i zdrowo.
Składniki:
Mięso z jelenia, mięso wieprzowe (100g produktu wyprodukowano ze 138g mięsa z jelenia i 46g mięsa wieprzowego, aby nie były zbyt suche i twarde), sól, przyprawy, glukoza, ekstrakt papryki, aromat, przeciwutleniacze – izoaskorbinian sodu, substancja konserwująca – sól peklująca, kultury starterowe.
Wartość odżywcza w 100 g:
Wartość energetyczna | 1474 kJ/352 kcal |
Białko | 34,6g |
Tłuszcze(w tym nasycone) | 22,5(9)g |
Węglowodany(w tym cukry) | 0,27(0,27)g |
Błonnik | – |
Sól | 4,4g |
Zapraszamy do spróbowania staropolskich produktów najlepszej jakości.
Kilka słów, jak wytwarzamy nasze wędliny:
Leśniczówka to rodzinna manufaktura przekazywana z ojca na syna. Tradycyjne receptury oraz przepisy wykorzystywane blisko 40 lat pozwalają tworzyć w zgodzie z naturą wyjątkowe wędliny. Pracujemy według wymagających manufakturowych reguł.
Wyróżnia nas to, że stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli procesów naturalnie wymagających czasu nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi.
Nie nastrzykujemy naszego mięsa solankami, nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaków.
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 100 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 167 gram. To powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk, aby nasi Klienci wracali, bo gwarantujemy, że otrzymują najlepszy produkt za zapłaconą cenę.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od do większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej.
Nasi przyjaciele podobnie, jak my wierzą, że lepsze jedzenie to lepsze życie.