
Kabanosy Pieczone z Wędzarni W Polu, staropolska receptura Trzy Wędzarnie.
Cena regularna:
towar niedostępny

Opis
Nie ukrywamy, że KABANOSY PIECZONE to nasz BESTSELLER!
Tak, jak inne wyroby z Wiejskiej Wędzarni W POLU nie ma sobie równych. Receptura oparta na tradycyjnej WIEPRZOWO-WOŁOWEJ kiełbasie polskiej. Są wędzone naturalnym drewnem oraz delikatnie podpieczone w WĘDZARNI (nie parzone w wodzie) co wydobywa aromat i soczysty smak.
Jest to klasyczna kiełbasa BEZ WZMACNIACZY SMAKU i innej chemii przemysłowej, czyli tak, jak to robiono dawniej tylko z naturalnych składników.
Dzięki swej recepturze i składowi (100 g gotowego produktu otrzymano ze 120 g mięsa, w tym 16g mięsa wołowego) są nie tylko bardzo smaczne, ale i bardzo trwałe, a przez to idealne na pikniki i dalsze wyprawy. W lodówce lub w przewiewnym miejscu będą podsychały co wiele osób uwielbia, bo smak staje się jeszcze bardziej wyjątkowy.
Jest to prawdziwy rarytas, jak dawniej, a nie jakiś substytut, który tylko nazwą udaje tradycyjne receptury, a w rzeczywistości smak pochodzi od wzmacniaczy smaku.
Skład jest prosty: mięso i przyprawy najwyższej jakości, a w tej klasycznej recepturze kluczowe jest pochodzenie mięsa, czyli z chowu tradycyjnego u rolnika, a nie z przemysłowej fermy, czy nie daj Boże z mrożonego mięsa świń z zagranicy.
Składniki: mięso wieprzowe, mięso wołowe, peklosól (sól, substancja konserwująca azotyn sodu), przyprawy.
Kiełbasa wieprzowo-wołowa, średnio rozdrobniona, wędzona, pieczona, w osłonce kolagenowej, jadalnej.
Do wytworzenia 1 kg użyto około 1,20 kg wieprzowiny z dodatkiem wołowiny, która w procesie wędzenia i pieczenia zmniejszyła swoją wagę, a kiełbasa nabrała dzięki temu jeszcze więcej wartości smakowych oraz odżywczych.
Tym różni się nasza kiełbasa od przemysłowej produkcji, gdzie mięso nastrzykuje się chemią, aby po prostu zwiększyć wagę i dodać jakiegoś smaku.
Nasze kabanosy są idealne jako wędlina, czy dodatek do jajecznicy, żurku, albo po prostu można je zagryzać prosto z pętka i dodadzą Wam radości oraz sił.
Szczególnie polecana dla diety KETO.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
wartość odżywcza 1160 kj/279 kcal
tłuszcz 21 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,4 g
węglowodany 0,5 g
w tym cukry 0,5 g
białko 23 g
sól 2,1 g.
Na czas transportu produkt pakujemy próżniowo "vacum" i zawsze wysyłamy ze świeżego wędzenia, czyli od wtorku do czwartku, aby dotarł do Was na drugi dzień, a nie leżał przez weekend w magazynie firmy kurierskiej.
Po otwarciu oczywiście należy przechowywać w lodówce i śmiało może poleżeć nawet dwa, czy trzy tygodnie, bo to potwierdzają nasi stali Klienci, którzy robią zakupy raz na dłuższy czas.
Oczywiście, jak w przypadku wszystkich wędlin przechowując w lodówce dbamy, aby nie było wilgoci, bo największym błędem jest zawijanie w folię. Najlepiej wędliny przechowują się w otwartym pojemniku lub papierze spożywczym z delikatnym dostępem powietrza - naturalne produkty lubią oddychać i wtedy po prostu mogą trochę podsychać.
Kilka słów o naszych staropolskich smakach z Trzech Wędzarni:
Nazwa naszego sklepiku w Płocku "Trzy Wędzarnie" odzwierciedla ideę starannej codziennej pracy, w której zawsze wybieramy dla naszych Klientów produkty z polskich, rodzinnych, małych wędzarni, gdzie z pokolenia na pokolenie kultywuje się tradycyjne, staropolskie receptury. Dlatego produkty mają jakość i smak, jak dawniej, bo gwarantuje to produkcja rzemieślnicza, czyli ręczna, a nie maszynowa, a to jest możliwe tylko w pracy z pasją, jak w manufakturze. Stosujemy tradycyjne techniki, które nie uznają dróg na skróty, czyli nie przyśpieszamy żadnymi związkami chemicznymi procesów naturalnie wymagających czasu.
Dzięki tej pasji i szacunkowi do dobrego jedzenia nasi przyjaciele, tak jak my przy robieniu kiszonek i zakwasów, dokładają wszelkich starań, aby zachować najwyższą jakość produktów, jednocześnie hołdując rodzinnej tradycji wędliniarskiej, gdzie dobra wędlina to przede wszystkim mięso i przyprawy. Dlatego nie używamy chemii, barwników, polepszaczy smaku.
Kiełbasy nadziewamy tylko w naturalne jelita, a każdy kawałek kiełbasy, kaszanki, kabanosa jest ręcznie odwijany, osuszany, aby następnie mógł „wjechać” do tradycyjnych komór wędzarniczych opalanych drewnem bukowym, olchowym, a czasami nawet z drzew owocowych.
Sprawdź zawartość mięsa w naszych wędlinach:
Każde 100 gram naszych produktów wytwarzamy z minimum 110 gram mięsa, a w produktach dojrzewających i suszonych, wartość ta wzrasta nawet do 168 gram, bo to powrót do tradycyjnych, solidnych praktyk.
Dlatego jesteśmy pewni, że nasze wędliny nie są drogie, a nawet tańsze od większości przemysłowych produktów, gdzie pozornie niska cena wynika z dodatku wody i innej chemii spożywczej
Na co dzień widzimy, że każdy z nas ma nieco inny gust, przy czym jedni preferują smaki bardziej rustykalne, mocno doprawione, podczas gdy inni wolą delikatniejsze. Dlatego mamy produkty z co najmniej trzech różnych regionalnych wędzarni, które zaspokoją każdy gust, czyli na każde podniebienie i dla dorosłych i dla dzieci.
Jeśli, tak jak my, wierzysz, że lepsze jedzenie oznacza lepsze życie to spróbuj, a gwarantujemy, że odnajdziesz swój smak, często ten dawno niewidziany smak Twoich wspomnień...
Niewątpliwie produkty wybierane przez naszą rodzinę wyróżniają się wysoką jakością i smakiem, pielęgnowanym od lat przez polską tradycję wędliniarską.
Dziękujemy, że wybieracie mądrze i zdrowo, czerpiąc z lokalnych polskich tradycji i tym samym wspieracie rozwój małych, lokalnych społeczności.